Avatar photo
Írta: Tóth Reni

“A tánc a legmagasztosabb, a legmegindítóbb és a legszebb a művészetek között, mert nem puszta lefordítása és absztraktálása az életnek, hanem az élet maga”Martha Graham

-Hirdetés-

Február utolsó napján újra táncházat szervezett a Szivárvány Néptáncegyüttes. Az eseménynek a már megszokott módon a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum adott helyet, ahová a néptáncot és folklóriát kedvelő emberek jöttek össze, hogy tánccal és szórakozással töltsék el az estét. Az eseményre igen sokan jöttek el, a legkisebbektől az egészen idős korosztály is beszállt a közös táncolásba.

A táncházat a Kecskemétről érkezett Lukácsné Haránt Eszter koreográfus vezette, aki hol Moldvai tánclépéseket mutatott a résztvevőknek, hol pedig a Szatmári tánc rejtelmeibe vezette be a táncos csapatot. A táncházhoz elengedhetetlen népzenét a Békéscsabáról jött Suttyomba Zenekar szolgáltatta, ezzel hozzájárulva az est alapjához és fantasztikus hangulatához.

Nem maradtak éhesek (sem szomjasak) a résztvevők, ugyanis az összetartó baráti csapat az estet emlékezetessé tette egymás megvendégelésével. A táncház késő éjszakába nyúlt, a csapat szinte megállás nélkül ropta hazánk egyik legnagyobb ékességét, a magyar néptáncot.

Az esemény olyan jól sikerült, hogy a táncosok legnagyobb örömére nem ez volt az utolsó alkalom, hanem reményeik szerint minden hónapban megrendezik a kiskőrösi táncházat, ahová bárki eljöhet, ha szeretné kitáncolni magát egy jó csapatban.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS