Írta: vira

A Gazdaságvédelmi Akcióterv kiemelt célja a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése. Ennek része a Munkahelyvédelmi bértámogatás is, mely igénylésére a Kiskőrösi Járásból is folyamatosan jelentkeznek vállalkozások. A soltvadkerti Autócent Kft. is sikeresen pályázott erre a támogatásra, s ennek fényében Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője a mai napon, Kecskeméten átadta Kévés Ferenc ügyvezető-tulajdonosának a Munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot.  

A rendezvényen Dr. Palkovics László miniszter bemutatta Magyarország Kormányának a gazdaságvédelemre irányuló intézkedéseit. Mint említette, Magyarország gazdasága az elmúlt száz év legsikeresebb időszakában volt, mikor a vírus elérte hazánkat. 2019-ben országunk produkálta az Európai Unióban a legmagasabb GDP növekedést, és ennek jelentősége most mutatkozik meg igazán: az első negyedévben a gazdasági növekedésünk még 2 százalék volt. Azonban ez hogyan alakul az év hátralévő részében, azt még nem tudni, csak óvatos becsléseket lehet csak megtennünk, tette hozzá a miniszter.

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
-Hirdetés-

Mint említette, ő abba a csoportba tartozik, amely az optimistább utat képviseli. Véleménye szerint ezt az időszakot a magyar gazdaság jó állapotban fogja átvészelni, de ennek feltételei vannak.  Ebből az egyik, hogy azok a cégek, amelyeket a vírus érintett, ne kerüljenek lehetetlen helyzetbe. Ha esélyünk van arra, hogy a gazdaságunk gyorsan újrainduljon, akkor ez az esély azon alapul, hogy a vállalkozásoknak sikerül megtartaniuk a munkavállalókat. A Kormány a programjai ebben kívánnak segítséget nyújtani. A kormányzat 5 csoportba osztotta azokat az intézkedéseket, amelyek a Gazdaságvédelmi Akciótervnek a lényegét képezik, melyből az első a munkahelyek megvédése. A miniszter elmondta, hogy eddig 120 ezer munkavállalóra jelentettek be igényeket, és  ezt a támogatást a pályázó vállalkozások 98 százaléka meg is fogja kapni.

Az okirat átadása után Kévés Ferenc az Autócent Kft. ügyvezető-tulajdonosa elmondta, hogy 30 éve vállalkozó, ennyi ideje foglalkozik autókereskedéssel. Véleménye szerint egy tulajdonos-cégvezetőnek két nagyon fontos feladata van: egyrészt biztosítani kell a folyamatos – ha lehetőség engedi a nyereséges – működést, másrészt a dolgozók anyagi biztonságának hosszútávon történő fenntartását is. „Ebben számunkra a jelen támogatás nagy segítségünkre van, melyet a dolgozóink nevében is ezúton köszönök”– tette hozzá Kévés Ferenc. 

Kévés Ferenc, az Autócent Kft. tulajdonos-ügyvezetője

Font Sándor térségünk országgyűlési képviselője elmondta, hogy Kévés Ferenc ikonikus alakja Soltvadkertnek és emellett a Volkswagen csoport megbecsült tagja is. Ezt bizonyítja, hogy a legnehezebb időszakokban is, mint például a 2008-as gazdasági válság, a Volkswagen-csoport legsikeresebb 5 vállalkozója között volt jelen az Autócent Kft., és ezt a szintet azóta is töretlenül tartja.

A képviselő hozzátette: megyénkben magas az érintett vállalkozások száma és ezt tükrözi vissza az a tény is, hogy Soltvadkert és Kiskőrös környékén talán az egyik legmagasabb, az országban az 1000 lakosra jutó vállalkozások száma. Példaként megemlítette Soltvadkertet, mely település esetén 7600 lakosra 1700 vállalkozás van bejegyezve.

Font Sándor országgyűlési képviselő

Font Sándor beszéde zárásaként sok ilyen sikeres vállalkozást kívánt mindenkinek, mint az Autocent Kft. és megköszönte azt az igényességet, amivel a cég  működik,  illetve a munkavállalói felé fordított kiemelt gondoskodást is. „Gratulálok neki, és hasonló sikereket kívánok az itt jelenlévőknek is a későbbiekben” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Kiss Tamás

MEGOSZTÁS