Írta: vira

A koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések feloldásával újra fogadják vendégeiket a vendéglátóegységek is. Soltvadkert városközpontjában, utcáin egyre több gyalogost és kerékpárost lehet látni, elkezdtek benépesülni az éttermek, kávézók teraszai is. Kíváncsiak voltunk arra, hogyan érintette a vendéglátóhelyeket a bezárás, majd az újranyitás, illetve milyen új, népszerű termékekkel várják vendégeiket.

-Hirdetés-

Soltvadkerti cukrászda, illetve étterem tulajdonosokat kérdeztünk tapasztalataikról.

Corner Bistro – Lehr Barbara

A kiszállítás folyamatosan működött éttermünkben, majd ahogyan megérkezett a kormányrendelet, automatikusan lezártuk a vendégtereket. Szerencsére sok megrendelésünk volt ez idő alatt is, hiszen más menüztetős hely nem volt Soltvadkerten, csak mi. Aztán amikor bejelentették, hogy megnyithatnak az éttermek teraszai, abban a pillanatban elkezdtünk építeni egyet, mert mi még a télen beépítettük a teraszunkat vendégtérré. Így mindössze egy hetünk volt arra, hogy megépítsük, letérkövezzük és bebútorozzuk a teraszunkat. Rá egy hétre ki is nyitottunk. Rögtön a bejáratnál elhelyeztünk egy kézfertőtlenítőt, amit vendégeink is használhatnak. A lányokon, a kiszolgálókon szájmaszk van, míg a vendégektől ezt nem kérjük, hiszen az nem lenne túl életszerű, megoldható. Minden nap hétfőtől péntekig reggel 5 órától este 22 óráig itt vagyunk, míg szombaton reggel 6 órától vagyunk ugyanúgy este 22 óráig várjuk vendégeinket. Ugyanúgy tudnak reggelizni, menüzni, vagy akár az étlapról választani, ahogyan korábban is. Időközben változott, bővült az étlapunk is. Új ételekkel, új receptekkel próbálkozunk: tatár beefsteak-el, hidegen tálalt kacsamájjal, illetve több a diétás ételünk és vannak már laktóz, valamint gluténmentes ételeink is, melyeket az étlapon külön jelölünk.

Bianco-Neró Cukrászda – Zsikláné Vízi Ágnes

Változóan 32-40 féle ízű fagylalttal és számos süteménnyel, illetve tortaszelettel várjuk vendégeinket továbbra is. Délelőtt 10 órától este 21 óráig vagyunk nyitva hivatalosan. Idén még nem döntöttünk a gyereknapról, de elképzelhető, hogy a tavalyihoz hasonlóan kis koronákat kapnak majd a gyerekek cukrászdáinkban. Ebben az időszakban mentes fagyijaink is szoktak lenni, de csak korlátozott mennyiségben, amelyek steviával készülnek. Jellemzően a hétvégi napokon fordulnak meg nálunk a legtöbben, ezért a hétvégékre mindig jobban készülünk. A Csokis-narancsos philadelphia, illetve a körtés-diós, valamint a gyömbéres-citromos tortaszeleteink igazán népszerűek, de nagy kedvenc üzletünkben a Nutella és a Sacher tortaszelet is. Admirális névre keresztelt fagyinkat is nagyon szeretik. Az újranyitással kapcsolatos rendelet értelmében egy asztallal kevesebbhez tudnak leülni vendégeink a teraszunkon, de bízunk benne, hogy a jövőben még bővíteni tudjuk majd ezt a részt. Az első két hetet családilag oldottuk meg, míg eleinte csak egy pulttal dolgoztunk és a teraszra adtuk ki a desszerteket. Így legalább nem kellett egy dolgozót sem elküldenünk.

Lantos Borház – Lantos Szabolcs

Borházunkban folyamatos volt a nyitvatartás, csak a nyitvatartási idő módosult, többször is. Most már 9 és 15 óra között, míg a következő hónaptól visszaállunk a rendes nyitvatartásra, ami azt jelenti, hogy 18 óráig várjuk majd kedves vendégeinket. Ebben az időszakban vállaltunk házhozszállítást is, de azt tapasztaltuk, hogy ezzel a lehetőséggel nem igazán éltek az emberek, hiába hirdettük a közösségi médiában is. Nálunk azért jócskán megállt az élet, mind a vendéglátás, mind a borforgalmazás terén. Annak azonban nagyon örülünk, hogy kezdenek újra „bekúszni” a rendezvények. Augusztus közepétől több esküvő is megrendezésre kerül itt a Lantos Borházban. Terveink között szerepel, hogy rendezünk egy „Olasz est”-et is, ha a szabályozás jobban kikörvonalazódik.

Golyó Burger – Tóth Péter

Tavaly júliusban nyitottuk meg a Golyó Burgert. Hétköznapokon viszonylag korán nyitunk, reggel 6 órakor, mivel az átutazó forgalomra próbálunk építeni és egészen este 20-21 óráig várjuk kedves vendégeinket, sőt ilyenkor a nyári időszakban jellemzőbb, hogy akár este 22 óráig is. Sokat alapoztunk a Foci EB-re, de az sajnos most elmarad. Hétvégén, szombaton egy kicsit később nyitunk, reggel 7 órakor, illetve amikor a Retro üzemel, akkor akár reggel 7-8 óráig is nyitva vagyunk. A koronavírus – járvány számunkra egyáltalán nem jelentett se nagyobb problémát, se jelentősebb jövedelemkiesést, ugyanis minden konkurencia bezárt a környéken, én azonban ugyanúgy nyitva lehettem. A teraszt lezártuk teljes terjedelmében, elviteles ételeink voltak, amire szerencsére nagy igény mutatkozott, sőt szerencsére ezt a forgalmat azóta is tudjuk tartani. Lettek új törzsvendégeink is. A hamburgereken túl, reggeli ételeink is nagyon népszerűek, mint: a paraszttál, a ham&egg, vagy a rántotta, míg a burgerek közül: a sajtos, baconos, illetve a Veszedelmes burgerünk nagyon népszerű, amiben minden dupla. Ha egy kicsit melegszik még az idő, akkor szerintem a saláták is jobban fognak majd fogyni. Teraszhelységünket körülbelül három héttel ezelőtt építettük és rendeztük be családi összefogás révén, amit ugyanúgy igénybe vehetnek vendégeink is, mindezen túl pedig zártkörű családi, illetve baráti vagy céges rendezvényeket is szervezünk ide.

Szent Korona Cukrászda – Szervánszky Judit

A koronavírus-járvány időszakában mindössze három hétre zártunk be, ez idő alatt pedig nagyon figyeltük az eseményeket. Adtunk magunknak egy kis időt, majd húsvétkor újra kinyitottuk cukrászdánkat. Nem tapasztalunk különösebb változást, gyakorlatilag ugyanolyan a forgalmunk, mint azelőtt. Úgy gondolom, aki minőségi terméket állít elő és árul, annak nem kell forgalomkieséstől félnie. Most még jól látható üzletünk felett a molino, hogy kiszállítást vállalunk, azonban május 31-el ezt a lehetőséget megszüntetjük majd. Az elmúlt időszakban célunk lett, hogy az emberek hazai termékeket vásároljanak, ezért különböző termékekkel bővítettük árukínálatunkat. Egyébként 48 féle fagylalt, 10 féle fagyidesszert, 40 féle sütemény, 20 féle torta és pohárkrém körül választhatnak a hozzánk betérő vendégek. Próbálunk az ételérzékenyek, diétázók kedvében is járni, ezért legalább 6 féle olyan süteményünk is van, melyek halmozottan mentesek. Hétvégén bővített árukínálattal várjuk vendégeinket, sőt itt szeretném kiemelni azt, hogy a motorosokat is szívesen látjuk cukrászdánkban, hiszen az önkormányzat kialakított egy motoros parkolót a városközpontban, így lehetőségük van megállni a sétányon. 

Kutyifa Icu
Fotók: Kincses Szilvi 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS