A járványhelyzetben hozott enyhítő intézkedések következtében lehetőség nyílt arra, hogy május 30-tól vendégeket tudjon fogadni a kiskőrösi Rónaszéki Fürdő. A különböző óvintézkedések betartása mellett a kültéri medencéket használhatják a fürdőzők.

-Hirdetés-

A fürdő vezetője Simon Gábor elmondta, hogy a nyitás előtti utolsó pillanatokban kapták meg a kültéri hidegvizes medencék mellett a két termálmedence használatára is az engedélyt.

Sokan még nem tudják, hogy a melegvizes medencék is használhatók, ezért a vendéglétszám csak lassan növekszik.

A termálvizes medencék közül az egyikben 36,5-37, a másikban pedig 38-38,5 Celsius fokos a víz. Mostanra sikerült az úszómedencét és a gyermekmedence vizét is 27 Celsius fokosra felmelegíteni, így 8.00-20.00 óráig a vendégek kellemes hőfokú vízben úszhatnak.

A termálvizes kültéri medencék várják a vendégeket

Szerencsére a termálvizes szivattyú beindítása után nem sok salakanyagot hozott fel a rendszer, így pár órán belül már elkezdhették a medencék feltöltését. Megemlítette, hogy a kiskőrösi termálvíz a mélyből 53-54 Celsius fokos amikor feljön a felszínre, és hőcserélőn keresztül hűtik le a kívánt mértékig. Ezzel a mélyből felhozott termálvízzel fűtik fel egy speciális rendszer segítségével a kívánt hőfokra a hidegvizes medencéket is.

Simon Gábor elmondta, hogy 27 Celsius fokos vízben lehet úszni a kültéri úszómedencében és a gyermekmedencében

A tervek szerint június 8-án kezdik el feltölteni vízzel a tanuszoda két medencéjét, melynél a megfelelő vízszint és minőség 4-5 nap alatt éri el a kívánt értékeket. Ezt követően lehet kérni az ÁNTSZ vizsgálatot, amely további 5-6 napot vesz igénybe. Az elképzelések szerint a hónap második felében jöhetnek majd a járványhelyzet újabb enyhítő intézkedései és ehhez igazodva a tanuszodát június 20-án szeretnék majd megnyitni a nagyközönség számára.

Kialakításra került a kültéri részen a gyermekmedence és az úszómedence közötti részen egy fedett kiülő rész, ahol a strand felügyeletét ellátó személy fog tartózkodni, figyel a fürdőzőkre és szükség esetén ellátja a kisebb sérüléseket is.

Az új beléptetőrendszer kiépítése is megtörtént, melynek részeként már az új karórákkal léphetnek be a strand területére a vendégek.

A kempingnél egy teljesen új 60 m2-es szociális rész épült

Nagy az érdeklődés a kemping iránt

A fürdő területén a leglátványosabb fejlesztések a kemping résznél valósultak meg. Kiépítésre került két bográcsozó rész, ahol a főzés gázégő használatával engedélyezett. Teljesen megújult a szociális rész, ahol elkészült egy 60 m2-es fedett rész konyhapulttal, mosogató részekkel, a főzőfelületek pedig megduplázódtak. A palackos gáz helyett a főzéshez vezetékes gáz került bevezetésre és a főzőfelületek elektromos gyújtóval üzemeltethetők. A felújítások már most hoztak olyan érdeklődést, ami remélhetőleg a beruházásokat –akár a mostani nyár folyamán– rentábilissá teszik.

Lesz egy előre nem tervezett kemping találkozó június 19-28-ig, ami 60-70 egységet jelent és 120-140 fő részvételét. Most már jönnek folyamatosan külföldről is az érdeklődések a megszokott holland és német vendégek részéről.

A tervek szerint lesznek úszótáborok

Jelen helyzetben minden remény megvan arra, hogy lesznek majd nyári úszótanfolyamok is július 1-től. Most folynak az előzetes tárgyalások a fürdővel szomszédos étteremmel, hogy milyen költségek mellett tudnának tízórait, ebédet és uzsonnát biztosítani. Az úszótáborokat heti bontásban 5 naposra tervezik és az igényeknek megfelelően több turnusban is meghirdetnék akár a teljes nyári időszakra.

Üzembe helyzeték az új beléptetőrendszert és új karórák kerülnek a vendégek kezeire

A fürdő árai

A jelenleg nyitva tartó medencék: kültéri úszómedence és a kültéri tanmedence, kültéri termálmedencék

3 éves korig ingyenes a belépés
Felnőtt belépő 1 200 Ft
Diák, nyugdíjas belépő (igazolvánnyal) 950 Ft
Gyermek (3-14 éves) 650 Ft
Családi belépő (2 felnőtt, 2 gyermek) 3 050 Ft
Úszójegy (2 órás) 650 Ft
Felnőtt, 14 óra után 950 Ft
Diák, nyugdíjas, 14 óra után 800 Ft
Szauna, gőzkabin 800 Ft
Szauna + úszójegy (3 órás) 1 300 Ft

Bérletek

Felnőtt bérlet (10 alkalomra) 10 000 Ft
Diák, Nyugdíjas bérlet (10 alkalomra) 8 000 Ft
Úszóbérlet /2 órás/, (10 alkalomra) 5 850 Ft
Szauna, gőzkabin bérlet (10 alkalomra) 6 900 Ft
Szauna + úszójegy bérlet /3 órás/, (10 alkalomra) 12 000 Ft

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS