Írta: vira

2020. június 24-én megtárgyalta és elfogadta a Képviselő-testület a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság éves beszámolóját.

A Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság működési területe 2019-ben nem változott az előző évhez képest, továbbra is 13 település védelmét látja el a tűzoltóság.

-Hirdetés-

A beszámolóból kiderül, hogy a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság működési területén a tavalyi évben 542 esemény történt. Tűzesetek száma 386 volt, melyekből szándékosan megtévesztő jelzés 6 esetben fordult elő. Téves jelzés 87 darab volt. 29 kiérkezés előtt felszámolt esemény, utólagosan bejelentett tűzeset 3 esetben fordult elő. Műszaki mentéshez vonulás 156 alkalommal történt. 417 esetben került sor konkrét beavatkozásra.

2019-ben Kiskőrösön 149 esetben tűzesethez és 87 alkalommal műszaki mentéshez vonultak ki a tűzoltók.

Elmondható, hogy az elmúlt évben kevés alkalommal vonultak jelentősebb illetve közérdeklődésre számot tartó eseményhez.

2020-ra az alábbi terveket tűzték ki célul:

Az új tűzoltólaktanya építésének tűzoltósági szempontból történő nyomon követése, a kivitelezési munkálatok során felmerülő problémák helyi szintű megoldásának elősegítése. Az év közben várható átadás után az átköltözés zökkenőmentes előkészítése és lebonyolítása, majd az új épület működtetésének elindítása.

Paksi Dénes tűzoltó parancsnok

A települések tényleges önvédelmi képességének javítása. Az önkéntes mentőcsoportok
ismereteinek, felszerelésének fejlesztése. A lakosság széleskörű tájékoztatása a témában, olvasható a beszámolóban.

Kiss Tamás
Képek: Kincses Szilvi

MEGOSZTÁS