A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kiskunhalasi, kiskőrösi és kiskunfélegyházi tagintézményeinek kimagasló munkát végző munkatársait díjazták. Papp Gyula főigazgató által létrehozott díjakat minden évben pedagógusnapkor adják át.

-Hirdetés-

A kiskőrösi tagintézményből a Siker kovácsa díjat az idei évben Gráner Géza szakmai tanár és szakoktató és Tóthné Sási Katalin nyerte el. Korábbi cikkünkbe már írtunk Gráner tanár úrról, most Tóthné Sási Katalint kerestük meg.

“Szabolcs-Szatmár megyét és családunkat hagytuk hátra, amikor 2008-ban úgy döntöttünk a férjemmel, hogy Akasztót választjuk állandó lakóhelyül. Nehéz döntést hoztunk ekkor, hiszen ki kellett szakadni a jól ismert közegből és egy teljesen új baráti társaságot és életet kellett kialakítani” – meséli Katalin.

Miért a pedagógus szakmát választotta?

-Valaki pedagógusnak születik, én a középiskolában közgazdaságtant tanultam, de a pályaválasztás előtt állva úgy éreztem, hogy a tanári pálya és a könyvek szeretete miatt a magyar szakirány jobban érdekel, ezért felsőfokú tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen kezdtem meg, és magyar-pedagógia tanári diplomát szereztem 2008-ban. Még ugyanebben az évben megszületett első gyermekem, majd 2014-ben a második, és 2015-ben pedig a harmadik. 2011-ben kezdtem el tanárként dolgozni, majd 2012 januárjában csatlakoztam a Wattayhoz.

A tanításon kívül milyen tevékenységekben vesz részt?

-Az iskolai rendezvények szervezésében rendszeresen részt veszek. Évek óta rendezem az iskola karácsonyi ünnepségét, szalagavató és ballagás lebonyolításakor is ott vagyok. A humán munkaközösség versenyeire rendszeresen készítem fel a diákokat, legyen szó akár helyesírásversenyről vagy Szép magyar beszéd versenyről.

Ebben a tanévben a Szép magyar beszéd verseny megyei fordulójában Szamek Fanni 12. évfolyamos szakgimnáziumi tanuló – Tóthné Sási Katalin felkészítő tevékenységének eredményeképpen – második helyezést ért el, teljesítményével bejutott az országos döntőbe. Sajnos a vírusveszély miatt az országos döntőt nem szervezték meg.

– A család és az iskola melletti kevés szabadidőmben szívesen olvasok nemcsak szakirodalmat, hanem szórakoztató műveket is – folytatja Katalin.
Szeretném elérni, hogy a gyerekek az olvasást ne csak a kötelező olvasmányokkal kapcsolják össze, hanem ráébredjenek arra, hogy olvasni élvezet. Emellett szívesen futballozom a barátaimmal és kikapcsolódásként latin táncokkal ismerkedem.

Osztályfőnökként mindig nehezebb feladatot kapott, hiszen távozó kollégák helyét kellett betöltenie, de sikeresen kezelte a felmerülő nehézségeket, az osztályai hamar megszerették és elfogadták. Diákjaival szigorú és következetes, de ugyanakkor bizalommal fordulhatnak hozzá, tapasztalatával és szaktudásával számos tanulót eredményes érettségi vizsgához juttatott. A diákok szívesen emlékeznek rá, mindezt bizonyítja az, ha összefutnak vele valahol, széles mosollyal üdvözlik.

A tehetséges tanulókat felkarolja, a gyengébbeket felzárkóztatja, folyamatos pozitív visszacsatolással mindenkiből próbálja kihozni a maximumot, arra sarkallja őket, hogy többre is képesek.

Az iskolában töltött idő alatt bebizonyította, hogy lelkes és kitartó munkával bármely diák kiemelkedő teljesítményt érhet el, ezért megérdemli a Siker kovácsa díjat.

-Berkecz Mónika-

MEGOSZTÁS