A Kiskőrösi Kutyaiskola szervezésében július 27-én került megrendezésre az I. Kiskőrös Kupa meghívásos munkakutya verseny. A kutyaiskola Erdőtelki út mellett található pályáján 26 versenyző mérte össze tudását és kutyája felkészültségét.

-Hirdetés-

Az eseményről Szentgyörgyi Alajos, a Kiskőrösi Kutyaiskola vezetője elmondta, hogy a szolnoki Czimre Kutyaiskola alapítójával és vezetőjével Czimre Józseffel együtt segédvizsgázott, valamint kiképzés vezetői vizsgát tett le 25 évvel ezelőtt, akivel azóta egy szoros barátság alakult ki közöttük. Több vizsgán és versenyen találkozott egymással a két kutyaiskola és a szoros kapcsolat kialakulása után felváltva járnak egymáshoz évente több alkalommal, melyek során egymást segítve adják át tapasztalataikat.

Szentgyörgyi Alajos és Czimre József

Ősszel nemzetközi munkakutya vizsgát szeretne több kiskőrösi és szolnoki gazda letenni a kutyájával. Innen jött az ötlet, hogy a két kutyaiskola összefogásával rendezzzenek  háziversenyt. A megmérettetésen 15 kiskőrösi és 11 szolnoki versenyző teljesítette az előírt feladatokat. Az volt a cél, hogy felhívják a figyelmet a hibákra és megfelelő irányvonalat, ajánlásokat adjanak a gazdáknak, hogy a vizsgáig mit tanuljanak még a kutyákkal. A versenyzők a BH1-es szintű nemzetközi munkakutya vizsgára készülnek, melyekkel kapcsolatban jó tanácsokat és a felkészülést segítő kritikákat fogalmazott meg Czimre József versenybíró.

Eredmények:
1. Székesné Szkenderovits Erzsébet „Csili” nevű törpe pincserje és a nap legszebb munkája különdíjban is részesült
2. Szamekné Csermák Ramóna „Bruce” keverék kutyája
3. Bódogh Csaba „Borisz” nevű németjuhász kutyája

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS