Öt éve töretlen sikerrel zajlanak a kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda által meghirdetett ingyenes táborok. Az idei évben olyan nagy volt a jelentkezők létszáma, hogy úgy gondolták egy harmadik tábor is nagy segítség lenne a szülőknek. A foglalkozásokra évek óta úgy készülnek fel a képzett vezetők, hogy a lehető legszínvonalasabb és legbiztonságosabb tábori élményt nyújthassák a gyermekeknek.

-Hirdetés-

A tábor vezetője Bús Eszter, aki elsősorban mozgásos feladatokkal várja a gyermekeket. Számos kreatív program is szerepel a napi tevékenységek között. Mezőfi-Horváth Antónia heti két alkalommal lelki egészségfejlesztő foglalkozásokat tart, ahol a konfliktuskezelés és a relaxációs technikák elsajátítása kerül előtérbe. A foglalkozás elsősorban az érzelmekre helyezi a hangsúlyt. Az első napon a pozitív érzelmekkel, mint boldogság, az öröm, míg a második napon a negatív érzelmekkel ismerkednek és foglalkoznak. A gyerekekkel kisebb létszámban dolgoznak, hogy mindenki a megfelelő figyelmet kapja. A foglalkozások -korosztálynak megfelelően- természetesen játékos keretek között zajlanak.

A táborok alkalmával a Kiskőrösi Mentő Alapítvány például elsősegélynyújtó bemutatót is tart, ami rendszerint olyan sikeres, hogy már az első héten meg kellett hosszabbítani a bemutató időtartamát.

Jaszanovics Dóra irodavezető hírportálunknak beszámolt arról is, hogy maga a táborozás egy remek alkalom arra, hogy a gyerekek új emberekkel ismerkedhetnek meg. Mindemellett nagyon jó fejlődési lehetőség is, mert olyan dolgokban, programokban vehetnek részt, amivel még korábban sohasem találkoztak. Mindez a szülőknek is nagy segítség, hisz gyerekeik nálunk biztos felügyelet alatt vannak – meséli Jasznovics Dóra, majd tovább folytatja a táborban biztosított programokat. Az egészséges táplálkozás alapjait is igyekszünk becsempészni, ami igazán nagy sikert aratott. Többek között saját maguk készíthetnek limonádét, fagylaltot, de még gyümölcsszobrászkodhatnak is. A menü összeállításánál a TS Gastro Kft. is nagy figyelmet fordított az egészséges alapanyagokra, és az azokból készült ételekre.

Berkecz Mónika

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS