Erdei állatokról szóló történeteket dolgoztak fel a Tarkabarka Játszóház és Családi Bölcsődében július 6-án kezdődő Róka, rege róka mesetábor résztvevői. A játszóház Harangozóné Balogh Zsóka vezetésével  és Szentgyörgyi Ibolya koordinálásával most is a jól megszokott, színvonalas, magával ragadó és varázslatos gyermektábort biztosította.

-Hirdetés-

Minden napra jutott egy mese – kezdi beszámolóját Ibolya. A meséket én hoztam, de a kreatív foglalkozások alkalmával igazi csapatmunkában tevékenykedtünk a játszóház dolgozóival. Már sok éve együtt dolgozunk, és mindenki tudja a másik gondolatát, ezért gördülékenyen zajlanak ezek a foglalkozások.

Nagyon sokat festettünk, barkácsoltunk, ragasztottunk. A gyerekek saját fakanál bábot készítettek, amivel aztán báboztak is. Ezek mellett gyöngyöt fűztünk, nyomdáztunk, vagy épp a dekupázs technikával ismerkedtünk.

A napot egy kis szertartással kezdtük, elvarázsoltam őket és egy titkos átjárón léptünk a mesék birodalmába, majd imaginációs játékkal elképzeltük a mese helyszínét. Gryllus Vilmos állatos zenéit hallgattuk közben, vagy épp mese olajat használtunk. Találós kérdésekkel, próbákkal, egy matricafüzetbe gyűjtötték a megoldások után elnyert matricákat. Ezek olyan apróságok, melyekkel még jobban rá tudtak hangolódni a mesékre. A történetekhez bábokat használtam, és a bábozásba bevontam a gyerekeket is – tájékoztatott Szentgyörgyi Ibolya.

Berkecz Mónika

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS