A mindig megújulni képes Tarkabarka Játszóház és Családi Bölcsőde az idei nyári táborai között egy igazán különleges ötlettel állt elő. A július 13-án kezdődő kerámia alkotótáborukat külső helyszínen rendezték meg. A játszóház vezetője Harangozóné Balog Zsóka először kételkedett az eredményességben, de aztán hatalmas sikert aratott a tábor.

-Hirdetés-

A tábor szakmai vezetője Szabadi Mónika soltvadkerti óvónő és keramikus ötlete alapján költözött a tábor bizonyos alkalmakkor a soltvadkerti műhelybe, hiszen Mónika minden feltételt tudott biztosítani a tábor lebonyolításához. Hangulatos kert, csodás alkotóműhely gitár dallamai várták naponta a gyerekeket.

Az érdeklődők létszáma indokolttá tette, hogy két csoporttal utaztak naponta. A feladat így nagyobb volt, de előnyükre is vált, mert két korosztályba választották szét a gyerekeket, ami segítette a foglalkozásokat. A játszóházban maradt gyermekeket Szentgyörgyi Ibolya és Tóth-Holló Melinda szórakoztatta különböző kreatív és csapatépítő játékokkal, vagy épp a heti tervvel ügyeskedtek, ami egy dekoratív láda elkészítése volt.

Az agyagozásban, nehéz azonnal érdemben kézzel fogható alkotást kapni, ezért volt, hogy a keramikus előre dolgozott, ezzel biztosítva a sikert. 26 gyermeknek készítette elő a felfűzhető gyalogkakukk alkatrészeit. Így az első nap sikere után, már bátrabban álltak neki a további feladatokhoz. A héten három napot látogattak el az alkotóműhelybe, ahol például csigatányért, kutyás tolltartót, cicabögrét, macskaszobrot keltettek életre.

A napközis tábor pihenőnapján a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőt élvezhették a gyermekek. A tábor nem jöhetett volna létre a NEA-TF-20-0-V-0871 számú pályázata nélkül.

Berkecz Mónika

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS