Írta: vira

Mostoha állapotban van a Kiskőrös és Soltvadkertet összekötő 53-as út két körforgalom közötti szakasza. Font Sándor térségünk országgyűlési képviselője már több fórumon jelezte: 2020-ban teljesen felújítják az adott útszakaszt.

A koronavírus okozta veszélyhelyzet mennyiben befolyásolja az 53-as felújítását? Történt-e a kormányzat részéről átcsoportosítás, mely negatívan befolyásolná a beruházást? Erre kerestük a választ, és a honatya 2020. július 23-i sajtótájékoztatón megnyugtató választ adott.

Font Sándor: nem került elvonásra a felújításra irányzott pénz
-Hirdetés-

„Az 53-as út felújítása esetében majdnem féléves csúszás következett be, ami annak köszönhető, hogy a koronavírus-járvány időszaka alatt leállt minden. Így a kialakult helyzet kezelésére kellett átcsoportosítani az erőket” – tette hozzá Font Sándor.

Mint minden képviselő, így ő is folyamatosan nyomon kíséri a beruházást.

 „Szinte hetente rákérdezek – mert engem is idegesít a helyzet, de a legfontosabb, hogy nem került elvonásra a felújításra irányzott pénz, ez nagyon lényeges” – nyilatkozta portálunk kérdésére a képviselő.

Font Sándor elmondta, hogy az eredetileg nyár végére tervezett fejlesztés, felújítás várhatóan csúszást fog elszenvedni. Valószínűsíthetően késő őszre tolódik ki, de változatlanul benne van a kormány programjában a két körforgalom közötti útfelújítás. Tehát minden halad tovább a lelassult ügyintézés ellenére is. Később ugyan, de meg fog valósulni a beruházás.

Kiss Tamás

MEGOSZTÁS