A Magyar Kupa küzdelmeinek első fordulójában a megyei I. osztályú Soltvadkerti TE labdarúgó csapata augusztus 2-án hazai környezetben fogadta a Kerekegyházi SE gárdáját. A járványhelyzet miatti leállást követően több hónapnyi szünet után ez volt mindkét csapat első tétmérkőzése.

-Hirdetés-

Az izgalmakban bővelkedő mérkőzésen a soltvadkertiek 1-0 (0-0) arányú vereséget szenvedtek: Eifert – Rózsa, Szarka, Gillich (Rimár), Frei (Viola), Pekker, Szalai, Molnár, Kővári, Radics, Tóth Á.

Az első félidőben mindkét oldalon akadtak nagy gólszerzési lehetőségek. Ebben a játékrészben Eifert János néhány hatalmas védésének köszönhetően nem kapott gólt a hazai csapat. A szünet után a soltvadkertiek kerültek fölénybe és a helyzetek alapján több gólt is lőhettek volna. Sorsdöntő volt a mérkőzés kimenetele szempontjából az 57. perc, amikor soltvadkerti Rózsa Bence a felezővonalnál történt könyöklése miatt megkapta második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott.

Az emberelőnyt a kerekegyháziak gyorsan kihasználták és az 59. percben egy gyors támadás végén megszerezték a vezetést (0-1). Az emberhátrány ellenére is voltak helyzetei a hazaiaknak, de azok sorra kimaradtak. A 81. percben a vendégek csapatkapitánya, Gáspár Ernő a büntetőterületen belül úgy dobta el magát, hogy a védők nem értek hozzá. A játékvezető félrevezetése miatt megkapta második sárga lapját és ő is a kiállítás sorsára jutott. Az utolsó percekben nagy fölényben játszott a soltvadkerti csapat és teljesen a kapuja elé szögezte a vendégeket. A hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de a legnagyobb lehetőségeket sem tudták gólra váltani. A 94. percben a soltvadkerti Pekker Roland buktatta ellenfelét, amiért ő is megkapta a második sárga lapját és kiállították.

Molnár Edvárd kihagyta a büntetőt a mérkőzés végén

Az izgalmaknak még nem volt vége, mert az utolsó percben Radics Zoltán három védőt kicselezve tört kapura, amikor a büntetőterületen belül elgáncsolták és tizenegyeshez jutott a soltvadkerti együttes. A büntetőt Molnár Edvárd végezte el, aki a labdát a kapu fölé rúgta, így a kerekegyháziak nyerték meg a mérkőzést 1-0-ra és jutottak tovább a kupasorozatban.

Marton István

Marton István – Soltvadkerti TE edzője:

„Több hónap után játszottunk tétmérkőzést, ezért a nyári felkészülést is most hosszabbra terveztem. A csapat már július elején elkezdte az edzéseket és úgy gondolom, hogy megfelelően sikerült felkészülnünk. Bizakodva vártuk a találkozót, hiszen minden adott volt egy jó eredmény eléréshez. Az első félidőben nem játszottunk jól, kényelmesen fociztunk és az ellenfélnek voltak nagyobb helyzetei. A második játékrészben már felvettük a ritmust, jól játszottunk, jöttek a helyzetek is, de Rózsa Bence kiállítása megpecsételte a sorsunkat. Emberhátrányban sem álltunk vissza, voltak helyzeteink, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk. Úgy gondolom, hogy a kiállítások és a büntető megítélése is jogos volt. A büntető elvégzésére Radics Zoltán volt kijelölve, de ő megsérült a buktatásnál és a mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó Molnár Edvárd állt a labda mögé. Csalódott vagyok, hogy ilyen sok helyzetet és büntetőt hibázva estünk ki a kupasorozatból.” 

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS