A János Vitéz Látogatóközpontban 16 kisdiák részvételével augusztus 10-14-e között zajlott a nyári tábor.

A tábor bizonyos programelemei a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Megyei identitás erősítése az Érték-Élmény-Egészség megjelenítése a közösségi programokban TOP-5.3.2-17-BK1-2018-00001 kódszámú projektből valósult meg.

-Hirdetés-

Tóth Anett intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a látogatóközpont munkatársainak segítségével a gyerekek megismerkedtek az interaktív labirintussal, kipróbálhatták a tili tolit, mesetérképet, 3D-s puzzle tündérpalotát, memória játékot és kódfejtőt.

Dajka Adrienne építészmérnök felügyelete mellett várost építettek atomerőművel, szálláshely szolgáltatással, zöld övezettel, várkastéllyal. Nagy ujjongás volt, amikor gumicukor és fogpiszkáló segítségével mértani alakzatokat építettek.

A megyei motívumgyűjtemény segítségével, Dulai Gabriella gyógypedagógus közreműködésével textilszatyrot festettek. Ellátogattak az Úttörténeti Múzeumba, ahol kincskereséssel, rollerezéssel és traktorozással töltötték az időt.

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat munkatársai kocka kirakóval, többféle puzzle játékkal, rönkjáróval érkeztek a táborba. A játékoknak köszönhetően megyénk értékeivel és a hungarikumokkal ismerkedhettek meg a gyerekek.

Az intézményvezető arról is beszámolt, hogy egy buszos kirándulás is belefért a tartalmas programba – Zank vezér egykori szálláshelyére, Szankra utaztak. A Kiskun Emlékhelyen modern eszközök segítségével bepillantást nyerhettek a kunok életébe. Meglátogatták az Ízek Házát, amely a térség első gasztro-turisztikai rendezvényháza csoki üzemmel, itt készítik a híres szanki konyakmeggyet. Az Ízek Háza udvarán található a Kincsestár szabadtéri park, ahol 24 tabló mutatja be a település helyi értékeit és a hungarikumokat.

A Szöllősi Lovastanyán a mesék és az állatok világába csöppentek. A történet a készülő, Bács-Kiskun megyei meséket tartalmazó mesekönyvből származott. A gyerekek Bács apó, Kun pajti és Tóbiás, a kecske történetét ismerhették meg, majd a hallott meséről élményrajzokat készítettek és színeztek.

-Berkecz Mónika-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS