2020. augusztus 10-14. között került megrendezésre a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Herpai Vilmos Általános Iskolájában a Napközi Erzsébet-tábor.

-Hirdetés-

Hétfő kora reggel a táborozó 20 kisdiák már izgatottan várta, hogy elkezdődjön a várva várt táborozás. A tábornyitó után elmentünk reggelizni, majd a balesetvédelmi oktatás következett, illetve megtekintettük a higiénés videókat. Miután elméleti tudásunkat bővítettük, sportoltunk egy kicsit, megrendeztük a focimérkőzéseket, melyeket nagyon élveztek a kisdiákok. A járványügyi szabályokat betartva, amíg a csapat egyik fele focizott, addig a másik fele kézműveskedett, kis könyvet készítettek a koronavírusról.

A finom ebéd elfogyasztása után kerékpárra ültünk és a Biczó Csárdában folytattuk a napot, ahol eltöltöttünk egy kellemes délutánt. Lovas kocsikáztunk és játszottunk a szabadban, friss levegőn. Köszönjük szépen az ott dolgozóknak, hogy lehetővé tették nekünk ennek a programnak a megvalósulását.

Kedden a nap egy része a művészeti nevelés és kézművesség jegyében telt. Közös programot szerveztünk a helyi civil szervezettel, a TeFE-vel, amelynek keretében reggeli után átvonultunk az IKSZT épületébe és sajtos rudat sütöttünk, illetve belekóstolhattak a gyerekek a horgolás művészetébe is.

Ebéd után pedig átmentünk a Szőnyi Gyula Emlékházba, ahol Horogszegi Márta és Kubinyiné Horogszegi Sára előadását hallgattuk meg nagy érdeklődéssel a helyi értékekről és az eddig végzett kutatómunkájukról. A gyerekek nagyon sok érdekes kérdést tettek fel az előadóknak, akik nagy örömmel válaszolták meg azokat. Ezzel is bővítve tudásukat Fülöpszállás értékeiről.

Szerdán a reggeli elfogyasztása után újra kerékpárokra pattantunk és Szabadszállásra mentünk a Tájházba. A gyerekek nagy érdeklődéssel vettek részt a bemutatón, majd energiaszintjüket kenyérlángossal feltöltve visszaindultunk Fülöpszállásra. Ebéd után elutaztunk Kunszentmiklósra, ahol Székely Gábor Petőfi Emlékmúzeumát tekintettük meg, majd felfrissítettük magunkat a strandon. Kellemesen elfáradva, rengeteg új élménnyel gazdagodva tértünk haza késő délután.

Csütörtökön reggeli után a környezettudatosság, természeti értékeink és környezetszépítés jegyében kirándultunk a Kiskunsági Nemzeti Parkba, Kelemenszékre, Nagyné Grecs Anita vezetésével. A túra kellemes hangulatban telt, kinn a szabadban, friss levegőn.

Ellátogattunk a madármegfigyelő állomásra, ahol a szikesek madárvilágát tekintettük meg, valamint elmentünk a Borda tanyára is, amelyről sok érdekes dolgot mesélt a túravezető. A finom ebéd elfogyasztása után a délután a közösségépítés, művészeti nevelés és kézműveskedés jegyében folytatódott, ahol a gyerekek „Erzsébet pörgettyű”-t, „Kavics arts”-ot és „Tábori Emlék”-et készítettek. A táborozók nagy élvezettel, lelkesedéssel készítették el ezeket a dolgokat.

Pénteken borúsra fordult ugyan az idő, de ez nem szegte a táborozók jó kedvét és a sport, egészségtudatos életmód jegyében elmentünk a kerekegyházi Kerekerdő Kalandparkba. A gyerekek itt is nagyon jól érezték magukat, nagyon élvezték a különböző pályák nyújtotta izgalmakat és lehetőségeket.

Többen kipróbálták a nehezebb pályákat is. Ebéd után következett a táborzárás, amikor tablót készítettünk az elmúlt hétről, lerajzolták legkedvesebb élményüket. A nap zárásaként csoportfotót készítettünk és minden táborozó kapott többféle ajándékot és emléklapot a Napközi Erzsébet-táborban való kitartó részvételéért.

Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt a felejthetetlen, élményekben gazdag hetet, a változatos és szórakoztató programokat, a finom ételeket, amelyeket biztosítottak a táborozó gyerekek számára az iskola vezetőségének, a Polgármesteri Hivatalnak, a konyha dolgozóinak, a segítőkész szülőknek, a táboroztatásban részt vevő pedagógusoknak, az előadóknak, az önkéntes segítőknek.

Hegedűs Györgyi
táborvezető

MEGOSZTÁS