Szakemberek szerint a másokkal való kapcsolat, mások támogatása oxytocint, boldogsághormont szabadít fel, ami például segít a stressz fizikai reakcióinak csökkentésében. Az adakozás és az érte kapott hála erősíti az identitásunkat és összehozza a közösségeket. Ehhez szükség van érzékenységre, együttérzésre, önzetlenségre, empátiára és toleranciára.

-Hirdetés-

A Soltvadkerten élő Kukla Krisztina, és párja Litauszki György önzetlenül egy amerikai staffordshire terrier kiskutyát ajánlott fel egy, a Kiskőrösi EGYMI alsó tagozatán tanuló diáknak.

Litauszki György és Gutman Zsolt

Az iskola nagyon örült a lehetőségnek. Olyan családot kerestek a nyolc hetes kiskutya befogadására, ahol szeretettel fogják gondozni a kis jószágot, tudva azt, hogy milyen nagy felelősséggel jár az állattartás. Így esett a választásuk a Harta településen, kertes családi házban élő negyedikes tanulóra, Gutman Krisztoferre, és családjára. A három gyermeket nevelő család boldogan fogadta el az ajándékot, hisz a gyermekek már régen szerettek volna egy kutyát magukénak tudni.

A boldog tulajdonosok minden hasznos tanáccsal ellátva vették át a kutyust, akit Daisy névre kereszteltek.

-Berkecz Mónika-

MEGOSZTÁS