Ezen a héten túl sok sajtot reszeltem a rakott brokkoli készítése közben. Így esett, hogy meg kellett keresnem a sajtgolyó receptjét.

-Hirdetés-

Az elkészítése igazán egyszerű volt. A sajtot, tojást összekevertem. A recept fokhagymát ír, de én csak szárított fokhagymát tettem bele, illetve sót és őrölt borsot ízesítésként.

Nemcsak zabliszttel lehet gyúrni, hanem teljes kiőrlésű búzaliszttel is. Én azért választottam a zablisztet (zabpehelyből őröltem magamnak kávédarálóban), mert egy kicsit kevesebb a szénhidráttartalma. Akármelyiket is próbálja a kedves Olvasó, körülbelül 30 percet hagyni kell állni. Azt is megváltoztattam, hogy – szintén CH-spórolásból – nem teljes kiőrlésű zsemlemorzsában forgattam meg a kis golyókat, hanem szezámmagban.

Bő olajban sütöttem ki, majd papírtörlőre szedtem, hogy ne legyen rajtuk maradék olaj. Csak egy fél adagból gyúrtam, így 11 golyó lett.

Desszertnek is egy golyót hoztam. Azért szeretem, mert szintén pofonegyszerű. Amikor rájöttem, hogy lehet kókuszgolyót készíteni, amit mi is ehetünk, akkor éreztem először, hogy ez a diagnózis nem a világvége.

Számunkra csak a cukormentes háztartási keksz jó. De inzulinrezisztenciában nagyon fontos az is, hogy teljes kiőrlésű búzalisztből készüljön.

A golyóhoz először a száraz összetevőket kevertem össze. Sajnos sem teljes kiőrlésű háztartási keksz, sem korpovit nem létezik darált verzióban, ezért én a diódarálót szoktam bevetni a cél érdekében.

Azután következtek az aromák, az édesítő, a tejszín és  a víz. Én most nem Dia-Wellnes negyedannyit használtam, hanem eritritet. Abból négyszer annyi kell.

Összegyúrtam, kigolyóztam, megforgattam kókuszreszelékben, és már sorakoztattam is őket kis dobozokba, hogy a hűtőben várják meg az ebédeket és kisétkezéseket.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

Anikó

MEGOSZTÁS