Több hónapja már annak, hogy bevezették a forgalomkorlátozó intézkedéseket a Kiskőrös-Kalocsa közötti 5301-es úton, a DVCS hídnál. Több olvasónk is beszámolt arról, hogy szakembereket nem látnak a helyszínen dolgozni. Ennek ellenére a híd előtt mindkét irányból a 20 km/h sebességkorlátozást fenntartották, amit a – beérkezett olvasói levelek szerint – csak kevesen tartanak be. Utánajártunk, hogy hol is tart a Magyar Közút a felújítási munkálatokban.

Az 5301-es jelű úton található DVCS-hídon tavasszal statikai célvizsgálatot készített társaságunk. Ezen szakvélemény alapján vezettünk be új forgalmi rendet, hogy a hidat továbbra is biztonsággal használhassák a közlekedők.

20 km/h sebességgel lehet(ne) áthaladni a hídon
-Hirdetés-

Ezzel egy időben az illetékes kiskőrösi mérnökségünk a szakvéleményben előírt, soron kívüli lokális javításokat a rendelkezésére álló technikai lehetőségeket is figyelembe véve külső partner bevonásával végezte el, hogy a további állagromlást megakadályozhassuk. A hídon érvényben lévő korlátozások a műtárgy teljes körű felújítását és átépítését követően szűnhetnek meg.

A további munkák elvégzéséig a közlekedők türelmét és megértését kérjük, illetve azt, hogy a hídon bevezetett ideiglenes korlátozásokat saját és a többi autós biztonsága érdekében minden esetben tartsák be, tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

MEGOSZTÁS