A KEVI Harangvirág Evangélikus Óvodájában a kiscsoportosok avatására került sor családi istentisztelet keretében, a Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezetben október 18-án.
Az eseményre a nagycsoportos gyermekek is készültek. 39 kis óvodás kapta meg az óvoda nyakkendőjét. Ez egy nagyon megható és örömteli esemény mind az óvónők, mind a család részére. Az idei évben új formában próbálták ki, az eddigiektől eltérően nem az óvoda falai között történt, hanem a családi istentisztelet keretében tartották meg ezt az eseményt.

Azért gondoltuk, hogy családi istentisztelet keretén belül tartjuk meg a befogadást, mert így több szülőt be tudunk hozni a gyülekezetbe, a templomba. Evangélikus óvoda vagyunk, és ezek az istentiszteletek jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyermekek és a családok is megtapasztalják a gyülekezet szeretetét

-Hirdetés-

– mondta Tiriczné Szabó Szilvia a tagintézmény vezetője, majd kiegészítette azzal, hogy így méltóképpen el tudtak búcsúzni nyugdíjba vonuló pedagógusuktól, ugyanis az eseményen Horváthné Gyöngyösi Éva negyven éves pedagógiai szolgálatát is megköszönték.

Kapcsolódó cikk
Az Árpád út leghűségesebb óvónője – Horváthné Gyöngyösi Éva
Az Árpád út leghűségesebb óvónője – Horváthné Gyöngyösi Éva
Barátságos otthon, kedves óvó néni fogadott, amikor nyugdíjba vonulása alkalmából felkerestem Horvátné Gyöngyösi Évát, hogy meséljen nekem pedagógus múltjáról. Milyen...

Tiriczné Szabó Szilvia beszámolt az óvoda szeptemberi újraindulásáról is:

Az első óvodai nap nagyon izgalmasnak ígérkezett, hiszen sok hónap kihagyás után indítottuk újra az óvodát. Óvodai ügyelet volt ugyan, de nagyon sok család azt a lehetőséget választotta, hogy inkább otthon marad.  Az óvodapedagógusokkal együtt mi is nagyon vártuk a kezdést, előre elkészítettük a dekorációkat, a heti terveket megbeszéltük. Izgatottan vártuk a 39 új kiscsoportosunkat, akikről elmondható, hogy október elejére teljesen beszoktak az új környezetbe.

Az eseményen egy kedves játékra invitálták a gyermekeket

Azt gondolom, hogy a gyermekeknek jót tett, hogy újra elkezdődött az óvodás élet, hiszen már három éves kortól közösségben van a helyük, még ha sokszor nem is egész napot töltenek az intézményben.

Közös ima

Figyelünk a járványügyi előírások betartására. Folyamatosan figyelemmel kísérjük az előírásokat, programjainkat is ennek megfelelően alakítjuk. A korlátozott lehetőségekhez képest is próbáljuk színesíteni a gyermekek mindennapjait

– tájékoztatott a tagintézmény vezető.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS