Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján ünneplőben érkeztek a gyerekek és a pedagógusok a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolába. A járványhelyzetre való tekintettel azonban új keretet kellett teremteni az ünnepi alkalomnak, hogy egymásra vigyázva, de méltóképpen adják meg a tiszteletet a hősöknek.

-Hirdetés-

Minden évben – hagyományos módon – a nyolcadik évfolyam feladata a szervezés. Szkenderovits Lajosné válogatta össze annak a videófilmnek az anyagát, amit minden diák soronkívüli osztályfőnöki órán tekintett meg. A munkában Franczia László informatikus, matematika tanár, valamint Maska Máté 8.a osztályos tanuló vett részt. Ők vágták meg és állították össze a végleges anyagot.

Egy képkocka az emlékvideóból

Október 22-én, a harmadik órában Lasztovicza László főigazgató, a 8.a osztály Szkenderovits Lajosné, a 8. b osztály Litauszki Pál Gáborné, valamint a 8.c osztály Burka Lajos vezetésével elsétált a város 56-os kopjafájához. Az igazgató úr ünnepi beszéde és Szabó István verse után megkoszorúzták az emlékművet.

Lasztovicza László, főigazgató ünnepi beszéde
Szabó István szavalata
Az ünnepi koszorú elhelyezése

„Ahogy a helyed nézed, népeknek sorában, légy büszke arra: ha csak kicsiny kokárda vagy, Világnak gomblyukában!” (1956. Aki magyar…musical)

A cikkhez tartozó galériában a koszorúzásról és az összeállított ünnepi videó néhány képkockájából látható válogatás.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS