Évente két alkalommal rendeznek Tázláron véradást. Az elmúlt időszakban bállal köszöntötték a véradókat. Az idei évben ez elmaradt ugyan, de mindenképpen szerettek volna kedveskedni az önkénteseknek, ezért október 24-én egy vacsora keretében üdvözölték a véradókat. A településen évente 50-60 fő ment életet cselekedetével. A vacsorameghívást közel 30 fő fogadta el, így családias hangulatban telt az este.

Péli Melinda versmondással indította az estet. Farkas Gizella a Magyar Vöröskereszt tázlári önkéntese köszöntötte a jelenlévőket.

-Hirdetés-

Lipóthné Komjáthy Andrea a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének megyei igazgatója üdvözlőbeszédében tolmácsolta mindazok köszönetét, akik az önkéntes véradóknak köszönhetően gyógyultak meg. „Amikor valaki vért ad nemcsak egy ember életét menti meg, hanem egy egész családét. Szokták mondani, ha vért adsz, három életet mentesz, de igaziból sokkal többet” – emelte ki az igazgató. 

Sutus Etelka, Farkas Gizella és Lipóthné Komjáthy Andrea

Bács-kiskun Megyében 110 településen rendeznek véradást mindössze 14 munkatárssal, évente közel 900 eseményt jelent. A számok magukért beszélnek, az önkéntes segítők nélkül ez nem lenne lehetséges, ezért külön köszönetét fejezte ki Farkas Gizellának az önzetlen segítőkészségéért.

A többszörös véradókat emléklappal és jelképes ajándékokkal is köszöntötték: Berta István 20, Takó Gábor 25, Farkas Sándorné 30, Kerekes Mihály 30, Papné Csipak Andrea 30, Illés Gábor 30, Csikósné Kiss Mónika 35, Péli István 45, Vavrek Gábor 111 – szeres véradó. Vavrek Gábor 18 éves kora óta rendszeres véradó, annak idején a családjában volt rászoruló. Embersége és másokra való odafigyelése példaértékű.

Vavrek Gábor 111-szeres véradó

Az eseményen jelen volt a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Városi szervezetének területi vezetője Sutus Etelka és Bán Róbert Tázlár polgármestere is. A rendezvény a tavalyi bál bevételéből az önkormányzat támogatásával és a Magyar Vöröskereszt hozzájárulásával jöhetett létre.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)