Ez az ősz is színes programokat nyújt városunkban a gyerekeknek a János Vitéz Látogatóközpont szervezésében. Az elmúlt években az őszi szünet minden napján 8-16 óráig várták őket a múzeum dolgozói. Idén – a járványhelyzet miatt – külön délelőtti és délutáni sávban jöhettek. Egyszerre csak nyolc gyermeket fogadtak, természetesen maszkban és fenntartva a másfél méteres távolságot.

Halloween memória
-Hirdetés-

A játékokat és vetélkedőket a múzeum dolgozói vezették.

Kirakó

Volt Halloween memória és puzzle, pom-pom pók készítés, lufi festés, múmia futóverseny, csillámtetkó, tili-toli, mesetérkép, Tangram kirakó, Crazy tower, ehető építészet.

Lufifestés

Szerdán délelőtt Jakabszállásról érkezett egy csoport, akik először Turán István történész vezetésével Várostörténeti túrán vettek részt, majd Tóth Anett – a Látogatóközpont intézmény-vezetője – koordinálásával egy szakmai program következett, fókuszban a város rendezvényeivel és közösségfejlesztő tevékenységeivel.

Szabó György Róberttel, Jakabszállás polgármesterével – a látogatás szervezőjével –beszélgettem a túrájukról.

Szabó György Róbert, Jakabszállás polgármestere

Kik a kirándulás résztvevői?

Alapvetően a Jakabi Kultúrműhely tagjai, illetve sokan azok közül, akiknek fontos Jakabszállás kulturális, gazdasági vagy társadalmi élete. Több kis közösség is képviselteti magát ezen a két napos eseményen.

Jakabszállási vendégek

Van valamilyen kötődésük Kiskőröshöz?

A Petőfi-kultuszhoz kapcsolódóan Gellértné Etelka – helyi írónő, drámapedagógus – írt színdarabot Szendrei Júlia életéről. Ez év március 15-én szerették volna bemutatni, de sajnos a járványhelyzet miatt el kellett halasztaniuk.

Hogy esett a választás Kiskőrösre?

Egy társadalmi kohéziós pályázat keretein belül érkeztünk Kiskőrösre. Célunk jó gyakorlatok megismerése és a konzorciumban résztvevő városok kulturális életének felfedezése, a lakók közötti kapcsolatok erősítése.

Kiskőrös egy szép és szerethető település, a János Vitéz Látogatóközpont pedig a város ékköve. Tóth Anettel és a múzeum munkatársaival nem ez az első közös programunk, mindig örömmel jövünk. A Szilveszter társulat is szerepelt már városunkban. Ez a látogatás tulajdonképpen a jószomszédi viszony felelevenítése és elmélyítése egyben.

A múzeum szervezésében finom Kiskőrösi Szaladgálós Rétessel is megvendégelték a csoportot Kastély Csaba jóvoltából.

Miután a jakabszállási vendégek továbbindultak, az Orgoványi Művelődési Házból is érkezett 15 fő, akik megtekintették a Labirintust és épített környezeti nevelés témakörben vettek részt múzeumpedagógiai foglalkozáson.

Tóth Anett elmondta, hogy továbbra is a szabályok szigorú betartásával, rendszeres fertőtlenítéssel és a csoportok keveredésének elkerülésével igyekeznek biztosítani, hogy a Látogatóközpont minél tovább zavartalanul működhessen.

A képeket Pivarcsi Alexa és a cikk írója készítette.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS