A Képviselő-testület „Kiskőrös Város kultúrájáért” díjat adományozott Sutus Etelka részére, több évtizedes kulturális pályafutásának elismerése jeléül. A díjat 2020.október 23-án a Városháza dísztermében vette át, Domonyi László polgármestertől. 

Sutus Etelka 1955. december 12-én született Kecskeméten.

-Hirdetés-

Etelka folyamatosan képezte magát. Általános és középiskolai tanulmányait követően előbb a Bajai Tanítóképző Főiskolán tanító-népművelő szakon végzett, majd Szegeden a József Attila Tudományegyetemen magyar-pedagógia szakos tanári diplomát szerzett, végül Debrecenben rendezvénymenedzsment, rendezvény-turizmus szakon végezte tanulmányait.

Horváth István, Sutus Etelka, Hirsch Imre

Elmondható, hogy szinte egész pályafutása a kultúra jegyében zajlott.

1974-ben kezdte szakmai tevékenységét Tabdi község Tanácsánál rendezvény- és programszervezőként, majd 1978. január. 1-től 10 éven keresztül Kiskőrös város Tanácsának lett a rendezvényszervezője.

1988 januárjától 1996. augusztus 31-ig humánpedagógusként a KEVI Petőfi Sándor Gimnáziumban tanított, többek közt magyar nyelvet, mentálhigiéniát, valamint tevékenyen részt vett az iskola szabadidős tevékenységeinek szervezésben.
1998. január 1-től egészen nyugdíjba vonulásáig a Kunság-Média Nonprofit Kft-ben dolgozott. Eleinte a közművelődési feladatok ellátása mellett a Kft. által üzemeltetett rádiónál volt műsorvezető, majd a Kiskőrös Televízió oszlopos tagja lett. Riportokat készített, tudósításokat adott különböző rendezvényekről.
Kijelenthető, hogy pályája során a Petőfi Sándor Művelődési Központban tudott kiteljesedni, ahol a sokévi szervezői tapasztalatait át tudta adni kollégáinak.

A kultúra mindig is a szíve csücske volt, számos rendezvénynek ő volt a fő koordinátora, nagyon sok műsort, programot konferált, az egészen kis rendezvényektől kezdve, a ma már hatalmasra nőtt Szüreti Napokig.

2015-től ő volt a művelődési ház igazgatója. Az önkormányzattal mindig szoros kapcsolatot ápolt, a városi nagy rendezvényeken aktívan részt vett, és az egész művelődési központ csapatát kiválóan irányította. Sok sikeres felnőtt és gyermek programot szervezett, évi több színházi előadás és kiállítás fémjelzi tevékenységét.

A sok-sok kulturális program megszervezése mellett a Vöröskeresztnél is régóta komoly feladatot lát el. Munkája itt is a közművelődési gyakorlatán alapul, sok szervezői tevékenységet folytat.

Etelka nyugdíjba vonulásakor a Kunság Média Kft. ügyvezetője, Csányi József emlékplakettel köszönte meg a Kft-ben eltöltött utolsó 20 évet.

Sutus Etelka a díjátadón

Saját nyilatkozata szerint a munkáját mindig is hivatásnak tekintette és megköszönte családjának a toleranciát, amit az állandó elfoglaltsága miatt irányába tanúsítottak.

Hiszen ahhoz, hogy egy program minden körülmények közt jól sikerüljön, hogy arra mindenki jó szívvel gondoljon vissza, csakis hivatástudattal lehetséges. Etelka ebben példaként jár elöl fiatal kollégái körében.

Kedves Etelka! „Kiskőrös Város kultúrájáért” címéhez gratulálunk, jó egészséget kívánunk és reméljük, hogy szaktudásával, tapasztalataival a későbbiekben is nagy segítséggel lesz a városunk kulturális életében.

Kapcsolódó cikk
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Kiskőrös Város képviselő testülete önkormányzati elismeréseket adományozott. Az Önkormányzati díjak átadó ünnepség eredetileg 2020. március 15-re volt tervezve, de a...

(A fotók a 2020. október 23-i ünnepélyes díjátadón készültek.)

MEGOSZTÁS