„Kiskőrös Város gazdaságáért” díjat adományozott a Képviselő-testület Csővári László részére, melyet a Városháza dísztermében, 2020. október 23-án vehetett át.

Csővári László 1966. április 5-én született Kiskőrösön. Édesanyja, Polereczki Erzsébet és édesapja, Csővári Mihály mezőgazdaságból élő birtokosok voltak. Szorgalmas és kitartó munkára, keresztény értékek szellemében nevelték fiaikat. A család az erdőtelki kis közösség tagja volt, ahol egymást segítve élték életüket. Lászlónak egy testvére született, Mihály.

-Hirdetés-

Általános és középiskolai tanulmányait is Kiskőrösön végezte, 1983-ban épületburkoló szakképesítést szerzett, majd tovább képezve magát 1986-ban sikeres érettségi vizsgát tett.

1988-ban kötött házasságot Domonyi Györgyivel, akivel két gyermekük született: László 1989-ben és András 1994-ben.

Csővári László a díjátadón

Az otthoni gazdaságban szerzett munkatapasztalatok és az időközben elvégzett nehézgépkezelői tanfolyamok révén már 1989-től vállalkozóként dolgozott, majd a rendszerváltozást követően 1991-bern megalapította jelenlegi cégét, az Uhu-Trans Kft.-t. Az azóta eltelt 30 év alatt jelentős tapasztalatra tett szert, az olyan precíziós munkavégzést igénylő szakterületeken, mint a mélyépítés, a bányaművelés, az útépítés, a gátépítés, vagy az egyéb vízügyi beruházások.

Hozzáállását és profizmusát jól tükrözi, hogy 2016-ban a Kisdelta Árvízi Szükségtározó korszerűsítésén végzett munkáért cége Építőipari Nívódíjat kapott.

Személyes érdeklődési köre műszaki beállítottsága révén igen sokrétű. Helyet kapnak benne például, a különböző gépek és a hozzájuk kapcsolódó eszközök.

Vállalkozóként vallja, hogy naprakésznek kell lenni az új technológiák világában, az innováció pedig alapvető követelmény.

Szabadidejében szívesen követi az autó-motor versenyeket és a küzdősportokat, valamint minden olyan tevékenységet, amely egyedi és kreatív megoldásokat igényel.

Csővári László, Mokrickij Viktor, Dr. Csenki József díjazottak
Kiskőrös városában, cégén keresztül, nem kevés társadalmi munkát végzett, mivel a település fejlődését szívügyének tekinti. Emellett önzetlenül támogatja a helyi sportolókat, és egyes alapítványokat.

Magyarországon a saját tevékenységi körében elismert szakemberként tartják számon, embertársaihoz való önzetlen hozzáállása, 30 éves szakmai múltja, vállalkozásának és személyének jó hírneve az építőiparban mindenki számára ismert, csakúgy, mint Kiskőrös város irányába tanúsított elkötelezettsége.

Kapcsolódó cikk
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Kiskőrös Város képviselő testülete önkormányzati elismeréseket adományozott. Az Önkormányzati díjak átadó ünnepség eredetileg 2020. március 15-re volt tervezve, de a...

Kedves László! „Kiskőrös Város gazdaságáért” címéhez gratulálunk, jó egészséget kívánunk és reméljük, hogy szaktudásával, tapasztalataival a későbbiekben is Kiskőrös városáért, közösségéért fog munkálkodni.

(A fotók a 2020. október 23-i ünnepélyes díjátadón készültek.)

MEGOSZTÁS