„Kiskőrös Város sportjáért” díjat Mokrickij Viktor részére adományozta a Képviselő-testület, melyet 2020.október 23-án vehetett át, ünnepélyes keretek között.

Mokrickij Viktor, Dr. Csenki József díjazottak

Mokrickij Viktor 1969. november 2-án született az akkori Szovjetunióban, az ukrajnai Gulszkojében. Munkáscsaládból származik, szülei, hogy biztosítsák a család anyagi biztonságát az építőiparban vállaltak munkát. Egy fiútestvére született, aki jelenleg is Ukrajnában él. Viktor tehetsége a sportban már az általános iskolai tanulmányai során megmutatkozott, ezért igen hamar nyilvánvalóvá vált számára, hogy érdemes ebben az irányban tovább gondolkodnia. A sikeres felvételit követően bejutott a Dnyepropetrovszki labdarúgó akadémiára, itt végezte el az középiskolát is. Tanulmányait a kijevi testnevelési főiskolán folytatta, azonban az élet úgy hozta, hogy a labdarúgás miatt hamarosan Magyarországra költözött. 1991-ben feleségül vette Kuzma Erikát, akivel ma is boldogan élnek. Két gyermekük született, Otília és Viktor, akiket tisztességben neveltek fel.

Mokrickij Viktor büszke rá, hogy egész életét a labdarúgásnak szentelte. A folyamatos új kihívások, és az élmények nagy száma határozták meg mindennapjait.

Horváth István, Domonyi László polgármester, Dr. Csenki József, Mokrickij Viktor, Csővári László,Török Erzsébet, Sutus Etelka, Kispálné Dr. Lucza Ilona, Ba Irén
-Hirdetés-

16 éves profi karrierje során megfordult 4 ország valamely kiemelt labdarúgó csapatában. A futballt még 1977-ben kezdte szülővárosában, tíz évvel később a Dnyeptopetrovszk tartalékos csapatával már szovjet bajnok volt. Pályafutását 1992-től Kiskőrösön folytatta, ahol az NB 2-es csapattal két év múlva megnyerték a bajnokságot, és első Bács-kiskun megyei futballcsapatként bejutottak az NB 1-be. A következő években olyan NB 1-es csapatok játékosa volt, mint a Stadler FC, a székesfehérvári Videoton FC, vagy az agárdi székhelyű Gázszer FC. A csapat 1999-es megszűnése után 2000-ben ismét a Kiskőröshöz igazolt, akik ebben a szezonban újra megnyerték az NB 2-es bajnokságot, és újfent bejutottak az NB 1-be. Mokrickij Viktor profi labdarúgói pályafutását 2003-ban fejezte be, több mint 200 NB 1-es szereplést követően.

Kapcsolódó cikk
Tíz éve nyert megyei kupát a Kiskőrösi LC
Tíz éve nyert megyei kupát a Kiskőrösi LC
2010. június 16-a sokak számára emlékezetes a kiskőrösi futball kedvelőinek körében. Hogy miért is? Történt ugyanis, hogy ezen a napon...

Miután több éven keresztül oszlopos tagja volt a helyi labdarúgásnak, pályája végét követően sem távolodott el a területtől. A folytatásban tovább képezte magát és két edzői licenc megszerzése után kezdetben az utánpótlás edzésével foglalkozott, majd ezt követően egy ideig a Kiskőrös LC megyei első osztályú felnőtt csapat edzője lett, jelenleg pedig az ifjúsági futball csapat trénere. Munkáját felelősségteljesen, mindig kellő szakmai odafigyeléssel és alázattal végzi.

Kedves Viktor! „Kiskőrös Város sportjáért” címéhez gratulálunk, jó egészséget kívánunk és reméljük, hogy szaktudásával, tapasztalataival a későbbiekben is Kiskőrös sportjáért, közösségéért fog munkálkodni.

Kapcsolódó cikk
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Kiskőrös Város képviselő testülete önkormányzati elismeréseket adományozott. Az Önkormányzati díjak átadó ünnepség eredetileg 2020. március 15-re volt tervezve, de a...

(A fotók a 2020. október 23-i ünnepélyes díjátadón készültek.)

MEGOSZTÁS