A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokság 7. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor. A küzdelemsorozatban november 7-én a Soltvadkerti TE együttese a Kiskőrösi NKSZSE gárdáját fogadta hazai környezetben.

Soltvadkerti TE-Kiskőrösi NKSZSE 23-31 (7-18)

A Soltvadkerti TE csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE: Vancsik – Bleszák 1, Szentpéteri 3, Lőrincz 3, Trsztyinszki, Korsós 3, Frittmann 1.
Csere: Dúl (k), Drenkovics 1, Kuti, Markó 2, Novák 2, Petrezselyem 1, Sörös 4.
Edző: Opauszki Péter

A Kiskőrösi NKSZSE csapata

Kiskőrösi NKSZSE: Hell – Tösmagi, Varga 2, Kovrig-Szabó 8, Kun-Szabó 6, Mokos 5, Torgyik 10.
Csere: Rostás (k), Borbényi, Domokos-Faragó 2, Kornóczi.
Edző: Czérna János

A kiskőrösi Torgyik Rita (középen fekete mezben) volt a mérkőzés legeredményesebb játékosa 10 góllal

A jól kezdő kiskőrösiek már a találkozó elején több gólos előnyre tettek szert a védekezésben sok hibát elkövető hazaiakkal szemben (1-7). A soltvadkertiek pontatlanul játszottak támadásban, hétmétereseket hagytak ki és a sokat mozgói kiskőrösiek támadásait sem tudták hatékonyan levédekezni. A találkozó így már az első félidőben eldőlt (7-18), amelyet követően 11 gólos előnyre tett szert a kiskőrösi együttes. A szünet után javult a soltvadkertiek játéka támadásban és védekezésben is egyaránt, de ezen a napon nem forgott veszélyben a kiskőrösiek győzelme.

Opauszki Péter (a képen jobbra)

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:
-A mai napon a mérkőzés előtt arra hívtam fel a lányok figyelmét, hogy labda nélkül sokat mozogjunk és próbáljuk felgyorsítani a játékunkat a támadásvezetésben. Az edzéseken jól dolgoztak a lányok, de sajnos a begyakorolt dolgokból nem sokat láttam viszont a pályán. Ez a találkozó tipikus esete volt annak, hogy amennyiben az edzésen minden működik, akkor utána meg a mérkőzésen nem jön össze semmi. Sajnos az utóbbi találkozóinkon mindig adunk egy félidőt az ellenfélnek és csak a szünet után kezdjük el játszani azt, amit tudunk. A kiskőrösi csapat 4-5 góllal jobb tőlünk, de messze nincs ekkora különbség a két gárda között. A védekezésünk során sok hibát követtünk el és támadásban bosszantó technikai hibákat követtünk el. A második félidőben már voltak szép támadásaink, több gólt is szereztünk lerohanásból, amiből építkeznünk kell a továbbiakban.

Czérna János (a képen jobbra)

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:
-Sajnos egy kormányrendelet miatt Kiskőrösön október eleje óta nem tudunk a sportcsarnokban edzeni és mérkőzéseket lejátszani. Amikor megtudtuk azt a hírt, hogy ilyen körülmények között kell készülünk, akkor Kecelen találtunk helyet a sportcsarnokban, ahol heti három alkalommal edzünk és a hazai találkozóinkat is ott játsszuk le. Örömmel mondhatom el, hogy jól szerepelünk eddig a bajnokságban és ennek köszönhetően az élmezőnyben vagyunk és a 3-5. helyek valamelyikének elérése reális cél lehet a számunkra. Nagyon tartottam a mai mérkőzéstől, mert jó játékosai vannak a soltvadkertieknek és egy ilyen szomszédvári találkozó minden esetben nagy csatát hoz. A küzdelemre ma sem lehetett panasz, mert mindkét csapat játékosai nagy akarással, lelkesen kézilabdáztak. Az első félidőben kifejezetten jól kézilabdáztunk, nagyszerű kapusteljesítményünk volt, a védekezésünk összeállt és támadásban esetenként szemre is tetszetős akciók végén szereztünk gólokat. Az első 30 percben nyújtott teljesítményünk megalapozta a mai sikerünket. A második félidőben már voltak hibáink, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS