Az NKM Áramhálózati Kft. tájékoztatta Kiskőrös Város Önkormányzatát, hogy 2020. november 16-án, hétfőn a Kiskőrös település közigazgatási területén, az NKM Áramhálózati Kft. megbízásából, a Presidente Okisz Kft. munkatársai, mint szerződött gallyazó partner a nagy-, közép-, és kisfeszültségű szabadvezetéki hálózatok nyomvonalai mentén, gallyazási munkálatokat fognak végezni, ahogy teszik azt évek óta. A hálózatok biztonsági övezetébe nőtt fa vagy egyéb növényzet eltávolítására kerül majd sor. A levágott gallyak elszállításáról az a gallyazást végrehajtó vállalkozó gondoskodik, amelynek elhelyezésére az önkormányzat térítésmentesen lerakóhelyet biztosít.

A gallyazási munkálatokat a villamos művek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló, 2/2013. (I.22.) NGM rendelet szabályozza.

A gallyazást célszerű a vegetáció időn kívül, októbertől áprilisig végezni.  

Tájékoztató
-Hirdetés-

A szakemberek munkáját az ingatlan tulajdonosok segíthetik azzal, hogy saját telkükön az elektromos vezetékekhez közeli növényeket és faágakat szakszerűen és esztétikusan gallyazzák.
A biztonsági övezet határa belterületen a vezetéktől vízszintes és függőleges irányban mérve: 

  • kis feszültség (0,4 kV-os), csupasz hálózat esetén: min. 1 méter,
  • közepes feszültség (20-35 kV-os) esetén: min. 2,5 méter.
  • Nagyfeszültségű (120 kV-os) hálózat esetén: 13 méter

Közepes feszültségű (20-35 kV-os) külterületen min. 5 méter, melybe a gallyak még szélsőséges időjárás esetén se kerülnek.

A gallyazási beavatkozás idejére, viszont fontos, hogy az élet védelme, és a vagyonbiztonság megőrzése érdekében az elektromos hálózatot feszültség mentesítsék. Gallyazási szándékáról bejelentést tehet a Nemzeti Közmű Hálózatnál a 06 62/ 565-600 ügyfélszolgálati telefonszámon, az e-vonal 7. menüpontjában.

A feszültségmentesítés térítés mentes.

MEGOSZTÁS