A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának elnöksége azt kéri, hogy az egyházközségek szerdától ne tartsanak istentiszteletet, közösségi alkalmakat  – olvasható az elnökség közleményében, amelyet az MRE kommunikációs szolgálata juttatott el az MTI-hez.

-Hirdetés-

A Kommunikációs Szolgálat arra is kéri a gyülekezeteket, hogy a már megbeszélt és megszervezett esküvőket és a temetéseket a hatályba lépett állami rendelkezéseknek megfelelően rendezzék meg.

„Tervezett, bejelentett keresztelő egyelőre nincs – a nyár folyamán éltek többen a lehetőséggel, miután feloldották a korlátozásokat. Egy család tavasszal megértően elhalasztotta a keresztelőt, valamikor advent környékére kérve azt. Velük a napokban beszéltem, és a további halasztást maguk ajánlották, várva az alkalmas időt. Természetesen mindenben a zsinati tanács által megadott rendet követjük”
– nyilatkozta hírportálunknak Pénzes Péter kiskőrösi református lelkész.

Ismét online térbe költöznek az egyházak, de a katolikus és az evangélikus templomokban tartanak vasárnapi istentiszteletet.

Az MRE kommunikációs szolgálata arra is kéri a gyülekezeteket, hogy térjenek vissza az online istentisztelet-közvetítésre, a helyi adottságok és lehetőségek szerint. Felhívják minden egyháztag figyelmét, hogy a reformatus.hu honlapunkon és az egyéb egyházi média felületeiken számos online áhítat és istentisztelet követhető.

A Kiskőrös TV a tavaszihoz hasonlóan felkereste a helyi gyülekezeti vezetőket azzal a szándékkal, hogy rendszeres vallási tartalmú műsort indítanának. A TV hosszútávú célja az öt felekezet rendszeres megszólaltatása, ennek pontos formája és a műsor időtartama, főcíme még alakulóban van.

Személy szerint Pénzes Péter is nagy örömmel fogadta a Kiskőrös TV kezdeményezését és szolgálatkészen áll a feladat elé:

„A járványhelyzet adta korlátozások idején a megjelenésünk sűrűbb lesz, a felvett (átadott) tartalmak reménység szerint a korábbihoz hasonlóan az interneten is elérhetőek lesznek. Ezt a segítséget nagy örömmel fogadjuk, köszönet érte!”

A korlátozások miatt tehát távol kell maradnunk templomainktól és gyülekezeteinktől, de amint fentebb is írtuk, a segítség úton van.

Ebben a rendkívüli helyzetben – amikor időnk engedi – használjuk a rádió, a televízió és az elektronikus kommunikáció eszközeit arra, hogy lelkünk egy kicsit megnyugodjon és reményt kapjon a jövőre nézve.

Kiemelt kép: archív 

MEGOSZTÁS