A közelmúltban Kiskőrös Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Belügyminisztérium felé, így nemzeti forrásból több járda is megújulhat  városunkban.

Ilyen a Mészáros Lőrinc utcai járda is, mely 2 körzethez tartozik: az utcát keresztező Damjanich utca a körzethatár, onnantól a vasút felé a 7-eshez, azt megelőzően pedig 6-os választókerülethez tartozik. Sajtótájékoztató keretében Pethő Attila képviselő beszámolt a fejlesztési tervekről.

-Hirdetés-

Pethő Attila a sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy több olyan utca van a körzetében, ahol a járdákat már szükségszerű lenne felújítani. Az egyik a Mészáros Lőrinc utcában található, mely az önkormányzat által nyert pályázatnak köszönhetően most teljesen megújulhat, a gimnáziumtól egészen a vasútállomásig.

A képviselő kitért e fejlesztés mellett arra is, hogy a Rákóczi Ferenc utcai járda bár szépen fel van újítva, már találhatóak rajta hiányosságok.

„Biztos vagyok benne, hogy amint az idő is engedi, megpróbáljuk még ezeket az idén kijavítani, de legkésőbb 2021 tavaszáig sor fog kerülni rá”

– tájékoztatott Pethő Attila.

A lakók és a képviselő nagy álma, hogy a Lehel utcában is megépüljön a járda. „Az utca hosszú és forgalmas is, ezért elindultak az egyeztetések az ott élő lakossággal. A szakemberekkel együtt azt kell kitalálnunk, hogy pontosan melyik oldalra kerüljön, de azt mindenképpen szeretném, hogy még ebben a ciklusban sor kerüljön a megépítésére.”

Kapcsolódó cikk
Teljes hosszában megújul a Mészáros Lőrinc utcai járda
Teljes hosszában megújul a Mészáros Lőrinc utcai járda
Szedmák Tamás önkormányzati képviselő elmondása szerint a legrosszabb járda a Mészáros Lőrinc utcában található a választókerületében. Több szakasza is balesetveszélyessé...

A képviselő elmondta, hogy a Liget utcában még ez év augusztusában elkezdték a felméréseket, mert ott is tervben van a teljes járdafelújítás. Ez a fejlesztés úgy valósulhat meg, hogy rész szakaszokat jelölnek majd ki. Az első szakaszban várhatóan a lakótömbök közötti területeket fogják helyreállítani, mely munkálatok legkorábban a jövő év elején kezdődhetnek el.

Borítókép: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS