Mint arról korábban már beszámoltunk, új rádiócsatorna indul Kiskőrösön. Az új rádióadó neve Rádió 97 lesz, amely 2020. december 1. napjától kezdi meg működését.

Az indulás kapcsán Tóth Imi rádiós műsorvezetővel beszélgettünk.

-Hirdetés-

 

Szerintem nincs a környékben olyan ember, akit ne érdekelne, hogy miért lett Rádió 97 az új rádió neve…

Valahol sejtettem, hogy ezzel kezdjük. Anno, 2000. szeptember 1-jén indult a Kunság Rádió, akkor még másik frekvencián. Megálmodója Csányi Józsi volt, és abban a szerencsés helyzetben találtam magam a sorkatonai szolgálat befejeztével, hogy rögtön itt kezdhettem az indulás előtt kevesebb, mint egy hónappal. Kristály tisztán cseng a fülemben, amikor Szekeres Kálmán bemutatott Jóskának, hogy: „Ez a rádió a Kunságról szóljon és legyen egy jó rádió.” Nos ez a terv úgy érzem sikerült! A Kunság nevet pedig már nagyságában és mondanivalójában is a média központ viszi tovább.  Kérdésedhez visszakanyarodva mondhatjuk azt is, hogy kell egy fiatal a csapatba, legyen egy új rádió. Hosszú ötletelések után döntöttünk úgy, hogy adjuk azt a nevet, ahol szól! Így lett egyedi a név, ez pedig a Rádió 97!

Lantos Zita és Tóth Imi

Milyen zenéket hallhatunk majd a Rádió 97 műsorszórásában?

Régen vadásztuk a zenéket, ma pedig néha menekülünk előlük. Manapság egy zenei szerkesztőnek annyiban van nehéz dolga, hogy tömegesen jelennek meg az újdonságok, szinte a végtelennel egyenlő a lehetőség. Külföldi rádiók hónapokig teszteltetnek X mennyiségű zenét és úgy állítják össze a zenei kínálatot. Nálunk erre nincs idő és lehetőség, így figyelve a slágerlistákat és különböző fórumokat állítjuk össze a zenei kínálatot, melynek vezérfonalát az újdonságok, fűszereit pedig azok a nagy klasszikusok adják, amelyeket ha meghallasz, rögtön valami szép emlék jut eszedbe.

Milyen műsoraitok lesznek?

Induljunk akkor az elején. Minden rádiónak meg van a saját reggeli Circus Maximus-ként funkcionáló műsora. A Rádió 97-en ez a LATTE nevet kapta. Bízunk benne, hogy méltó indítása lesz a napnak, megalapozva a jó hangulatot. Pár dologban szakítunk a bevált sémákkal, mivel lesznek olyan reggelek, ahol csak a csajok vezetnek műsort. Két nő a stúdióban… el tudod képzelni? Sőt vendég műsorvezetőink is lesznek a környékből, akiket már lehet, hogy hallottatok más városokban.

Rácz-Porondi Diána és Lantos Zita

Mennyire lesz interaktív a reggeli műsor?

A hallgatókat abszolút szeretnénk bevonni az adásba, hiszen ha készítünk valamit, azzal szeretnénk a célközönséget elérni, hogy a sajátjának érezhesse azt. Olyan műsort gyártani, ami mindenkinek tetszik, szerintem lehetetlen, de nem is ez a célunk. Mi beletesszük részünkről mindazt, amit kell. A döntés joga pedig a hallgatóké, mint mindig. A rádió igazi küldetése úgy gondolom, hogy helyivé tegye azokat az aktualitásokat, amelyek egyébként is a köztudatban vannak, de nincs olyan fórum, ahol ezt tényleg ki lehet beszélni. Reggeli műsorunk a LATTE tökéletes hely lehet akár komoly, akár komolytalan témák kibeszélésére egy forró reggeli ital mellett, megmutatva annak vélt vagy valós mondanivalóját. Mindenki hozzászólhat az adáshoz Facebookon, de igazából mi mindig az élő szónak örülünk a legjobban. Úgyhogy kedves Rádió 97 hallgatók, csinálhatunk egy hangulatos reggeli műsort együtt és a végén röhögjünk egy jót, hogy „Te jó ég, ez mekkora volt”.  Tehát ne feledjétek: LATTE! Minden hétköznap 6:30-tól 9:30-ig.

A reggeli műsor után mire számíthatnak azok, akik a Rádió 97-et választják?

A reggeli pörgés után szerintem a hallgatóknak adni kell egy kis időt, hogy feldolgozzák a történteket. 9:30-10:00 óra között, fél óra reklámmentes zenei összeállítással várunk mindenkit. Azután egy virtuális sétára invitáljuk azokat, akik szeretik a jó zenét és közben nem akarnak lemaradni a világ eseményeiről. Mindezt persze könnyedén tálalva adjuk elő. A Korzó 97! szerintem sokaknak lesz jó munkatársa. Ez a műsort délután 14 óráig tart. A Korzó 97-t követi az Extra 97! Két óra zene, az egyik órában pedig minden délután mixeket lehet hallani elsősorban ismert környékbeli lemezlovasok prezentálásában. Nekünk mindig a helyi a fontos. De természetesen TOP dj-k és világsztárok mixeit is pörgetjük, hiszen nem messze tőlünk Kecelre a világsztárok anno szinte hazajártak, úgyhogy miért ne? Óriási öröm, hogy sok ifjú tehetség küldött már mixet így van miből válogatni bőven. Állandó lemezlovasaink mellet nekik is biztosítunk bemutatkozási lehetőséget. Az Extra 97! után egy zenei újdonságokat felsorakoztató műsor lesz, melynek a Play 97! nevet adtuk. Magyar zenében sem lesz hiány hiszen minden nap sugározzuk a Zene pláza című műsorunkat. Ebben az órában csak és kizárólag hazai előadók lesznek. Utána indul a City és a Night 97 Non-Stop zene egészen reggelig. Csak még egy gondolat. Aki imád korán kelni és szereti a zenei különlegességeket, a Relax 97 szerintem az egyik kedvence lesz. Másfél óra reggeli feltöltődés. Nos röviden ennyit tudnék a hétköznapokról mondani.

A hétvége mennyiben lesz más?

Hétvégén rengeteg zenével és a Weekend 97 című műsorral jelentkezünk. Szombat délelőtt az újdonságok mellett a fő zenei iránycsapás a funky lesz! Vasárnap pedig a „Régi, de jó” című műsor, benne a „Sztárportré” hetente frissülő adásai lesznek Molnár Szabi kitűnő kollégámmal. Vasárnap jön a hét zenei csúcspontja a TOP 97!, saját összeállítású zenei listánk. Dióhéjban ennyit a hétvégéről.

Kapcsolódó cikk
Új rádiócsatorna indul Kiskőrösön
Új rádiócsatorna indul Kiskőrösön
A Kunság Rádió helyett rövidesen új rádiócsatorna kezdi meg a működését, teljesen más műsorokkal és változatos zenei kínálattal. Kiskőrös Város...

Lesznek játékok is?

Decemberben lesz egy „Amire gondoltam” című játékunk, melynek lényege az, hogy gyerekek saját szavaikkal mondanak el, írnak körül egy használati tárgyat és nektek kedves hallgatók meg kellene fejteni, hogy mire gondolhattak. Egyébként minden hónapban új játékkal jelentkezünk.

A Rádió 97 Kiskőrös és a térség új rádiója lesz. Együtt ezt is meg tudjuk csinálni. Bízom benne, hogy sok örömteli pillanatot élünk át veletek!

A Rádió 97 műsorvezetői: Lantos Zita, Rácz-Porondi Diána és Tóth Imi

Ismerjétek meg a műsorvezetőket!

Rácz-Porondi Diána

Rácz-Porondi Diána: „Mindig nagyon érdekelt a rádiózás, gyermekkoromban is sokat hallgattam az akkori Kunság Rádiót. Első komolyabb emlékem 9 éves koromra datálódik, amikor is otthon ültem a Hi-Fi előtt, és vártam, hogy beolvassák azt az sms-t a kívánság műsorban, amit én küldtem, és hogy lejátsszák a kedvenc számomat. Azóta jó pár év eltelt, és úgy hozta az élet, hogy jómagam is média szakon végeztem. Azonban egy ideig már területeken is dolgoztam, mert sok minden érdekel. Végül 2016-ban közelítettem a szakmához, amikor a Kunság Rádióban kezdtem el dolgozni, most pedig nagy örömömre a Rádió 97 csapatát erősíthetem.”

Lantos Zita

Lantos Zita: „A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végeztem tanár és média szakon. Kötődésem a rádióhoz messzire nyúlik vissza. Még a főiskola alatt egy baráti összejövetelen találkoztam Csányi Józseffel, a Kunság Média akkori tulajdonosával, aki felajánlotta, hogy csatlakozzak a csapathoz. Kötelező gyakorlatomat így a Kunság Rádiónál és a Kiskőrös Tv-nél töltöttem, aztán itt is maradtam. Aztán adódott egy lehetőség és átmentem a Halas Tv-hez dolgozni. Egy ideig semmilyen kötődésem nem volt a médiához, de körülbelül 10 éve újra visszatértem először a Kiskőrös Tv-be, utána a Kunság Rádióba is. Jelenleg csak a rádióban dolgozok. Mellette gyógypedagógiai tanulmányokat is kezdtem és fejlesztő, mozgásterapeutaként is dolgozom. Két különböző terület, mégis mind a kettőt szeretem csinálni. Három csodálatos gyermekem van és egy fantasztikus férjem, aki mindenben támogat. Izgalommal várjuk a Rádió 97 indulását, azt gondolom ismét egy jó csapat állt össze.”

Tóth Imi

Tóth Imi: „Egyszer volt, hol nem volt, egy fanatikus zeneimádó kissrác, aki minden reggel fél 6 előtt felkelt, hogy meghallgassa a “Kossuth”-on a Falurádió előtt az akkori DISCO himnuszt. Ez volt Morikante- Yeké Yeké! Jah és 1987-et írtunk!  Innen indult minden. A zene az élet minden területére elkísért, így ide a Rádió 97 csapatába is. A rádiózás számomra maga a nagybetűs SZERELEM! Remélem sok örömöt hozunk munkánkkal azoknak, akik minket választanak. Jó rádiózást!”

Fotók: Weigand-Kiss Bettina 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)