Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából, valamint a méltó emlékezés megszervezésének céljából az Országgyűlés a 2022- es és 2023-as évet – különös figyelemmel 2022. szeptember 1-től 2023. augusztus 31-ig a 2022/2023-as tanévhez kötődve – „Petőfi Sándor emlékévvé” nyilvánítja.

-Hirdetés-

Az Országgyűlés támogatja és szorgalmazza olyan megemlékezések, rendezvények szervezését,oktatási anyagok és művészeti alkotások készítését, amelyek Petőfi Sándor életművével kapcsolatosak és hozzájárulnak a méltó emlékezéshez. Felkéri a Kormányt, hogy állapítsa meg a Petőfi Sándor-emlékévhez kapcsolódó egyes feladatokat, valamint azok megvalósítása érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket – olvasható a határozatban.

Kiskőrös város képviselő-testülete 2020. szeptember 23-án hozott döntést az emlékévvel kapcsolatos feladatokról, illetve a Kiskőrös Petőfi 200 Emlékbizottság létrehozásáról.

Az emlékbizottság feladata lesz a bicentenáriumi év programjainak, fejlesztéseinek kidolgozása és megvalósítása, ami csak úgy lehetséges, hogy együttműködő partnerekként bevonjuk a helyi intézményeket, vállalkozásokat, magánembereket annak érdekében, hogy a rendezvények minél szélesebb kör érdeklődésének megfeleljenek és a szülőváros méltó módon tiszteleghessen Petőfi Sándor előtt.

Kép: bacskiskun.hu

MEGOSZTÁS