Rég nem látott őszi szezont futott a Kiskőrösi LC együttese. Igaz, még lett volna hátra három mérkőzés, de így is a 9 győzelem és az 1 döntetlen magáért beszél. Így a tavaszi folytatást az élről várják a Kiskőrösiek.

Az együttesbe a nyáron visszatért Filus Gábor. Három év kihagyás után lépett újra nagypályára. Vele tekintettünk vissza az őszi szezonra. Továbbá szóba került a visszatérése és a kisfia is.

Több év nagypályás kihagyás után sokan felkapták a fejüket a nyáron, hogy a Kiskőrös csapatát fogod erősíteni a továbbiakban. Hogyan jött a megkeresés, ötlet, hogy újra pályára lépj a megyei első osztályban?
-Hirdetés-

Három évet hagytam ki, de kispályán folyamatosan fociztam, és mindeközben elvégeztem az edzői iskolát is. Egy évig Kiskunhalason az U10-es csapat edzője voltam. Miközben a Néró SC-ben fociztam kispályán, Dulai János megkeresett és elbeszélgettünk, hogy újra nagypályára lépjek a Kiskőrösi LC-ben. Ennek nagyon megörültem.

Mint utóbb kiderült nagyon jól sikerült a visszatérésed a pályára. Gólokat és gólpasszokat is jegyeztél. Hogyan látod a saját, őszi teljesítményedet ?

Az első pár fordulóban csereként léptem pályára és sikerült gólpasszokat adnom, majd egyre több játéklehetőséget kaptam. Nekem is egyre több önbizalmam lett, egyre jobban ment a játék. A szezon második felében elért teljesítményemmel kapcsolatban már kezdek elégedett lenni, és remélem, hogy a továbbiakban is tudom tartani ezt a szintet.

A Kiskőrös nagyon jól szerepelt az őszi szezonban. Mi volt ennek a sikeres, majdnem fél év titka ?

A megfelelő háttér, amit biztosítottak a vezetőség tagjai. Nem kellett másra koncentrálni, csak az edzésmunkára, amit Miskovicz Bálint remekül el is végzett, és persze a szurkolóknak is nagy érdemük van, akik a vidéki meccsekre is szép számban elkísértek minket. Nagyon jó a csapatszelem, és ez a pályán is látszik.

Sokszor láthatott a Kiskőrösi közönség ilyen ünneplést a mérkőzések után az őszi szezonban
Ha visszatekintünk az őszi szezonra, mik voltak a célok a bajnokság előtt ?

A vezetőség és az edző elsődleges célja az volt, hogy egy olyan csapatot kovácsoljon, ahol mindenki próbálja a maximumot kihozni magából és azt a bizonyos szekeret egy irányba húzzuk. És persze, hogy az öltözőben a mérkőzések után mindenki bele tudjon nézni egymás szemébe, hogy mindent megtett a győzelemért. A tabellán dobogón szerepelni, ami össze is jött.

Ha ki kellene emelni mérkőzést, akkor melyiket mondanád őszről?

A tabellán, negyedik helyen álló Szabadszállás elleni mérkőzésünket emelném ki. Akkor megmutatta a csapat, hogy tudunk egymásért küzdeni nehéz helyzetben is, és így sikerült elhoznunk a három pontot. Továbbá a Kecskemét elleni találkozót, ahol a csapatnak sikerült látványos és kiemelkedő játékkal több gólt is szereznie. De nehéz kiemelni egy-egy mérkőzést, mert az őszi szezon remekül sikerült.

Kapcsolódó cikk
Tíz éve nyert megyei kupát a Kiskőrösi LC
Tíz éve nyert megyei kupát a Kiskőrösi LC
2010. június 16-a sokak számára emlékezetes a kiskőrösi futball kedvelőinek körében. Hogy miért is? Történt ugyanis, hogy ezen a napon...
A csapatból kit emelnél ki, az őszi teljesítménye alapján ?

Nem emelnék ki senkit. Ezeket a sikereket együtt értük el. Mindenki odatette magát. A vezetőségből Dulai Jánost, Somlyai Pétert, és akik még nagy mértékben segítik a munkánkat, az Miklós Ferenc, és Veiszhaupt János. Amit nagyon köszönünk neki.
A Baráti kört emelném még ki.

Mint már említettük több gólt is elértél ősszel. Melyek voltak a legemlékezetesebbek számodra ?

A Kecel elleni gólpasszt emelném ki, mert ott hagytam abba a nagypályát három évvel ezelőtt, valamint keceli is vagyok. Továbbá a Harta ellen szerzett találatomat és a Kalocsa elleni rangadón szerzett gólomat. Persze mindegyiknek őrülök, amivel a csapat sikeréhez hozzájárultam.

A Kiskunhalas elleni találkozón is fontos gólpasszal járult hozzá a Kiskőrös győzelméhez Gábor
Hogyan fogadtátok a hírt, hogy végül is a bajnokig mehettetek volna tovább, de a csapatok nagy része a halasztás mellett döntött ?

Nagyon sajnálta mindenki, mert most a csapaterőben, motivációban, összetartásban, elszántságban, csapategységben is 100 %-ot nyújtottunk. De nem baj, remélem így is fogjuk folytatni. Az elmaradt három mérkőzést (Jánoshalma, Bácsalmás, Kiskunfélegyháza) az év elején fogjuk pótolni. Ahol természetesen a 9 pontot szeretnénk megszerezni.

Kisfiad is követte a példád, és ő is rúgja a bőrt.

Igen. A kisfiam is a Kiskőrösi LC-ben kezdte a labdarúgást 5 évesen, Pásztor Gyula bácsinál még óvodában. Utána Kiskunhalasra igazolt a Szilády RFC-be 8 évesen, ahol a kölyökligában és a kiemelt bajnokságokban szerepeltek. Itt az egy évvel idősebbek csapatában is lehetőséget kapott játszani az NB I.-ben.  Áron is bal lábas, mint én, de a jobb lábát is ügyesen és egyre jobban használja. Idén átigazolt a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiára, ami a fejlődés szempontjából nagy előrelépést jelent. Nagyon szereti a focit, és nagy tervei is vannak ez irányba, amiben mi, feleségemmel támogatjuk.

Gábor kisfia KTE-es mezben
Nálatok hogyan szokott telni a karácsony ?

A karácsony nálunk meghitt környezetben telik. Összejön a család apraja-nagyja, jókat eszünk és beszélgetünk. Minden percét kihasználjuk, és nagyon élvezzük. Próbálunk pihenni is ilyenkor,  hiszen egész évben úton vagyunk. Hétköznap edzésekre járunk, hétvégén meccsekre egész évben. Itt szeretném megköszönni feleségemnek, Vandának, hogy a kisfiamat és engem is támogat ebben a sportágban.

Ha vége lesz ennek az időszaknak, és tavasszal folytatódik a bajnokság, akkor egyértelműen a bajnoki cím a tét ?

Igen. Szeretnénk megnyerni a bajnokságot, és úgy gondolom, hogy ennek elérése érdekében mindenki meg is fog tenni mindent.

Kapcsolódó cikk
Eugene Salami: „Nagyon jól érzem magam a Kiskőrösi LC csapatában”
Eugene Salami: „Nagyon jól érzem magam a Kiskőrösi LC csapatában”
2011-ben a debreceni szurkolóknak feltűnt egy bizonyos Eugene Salami neve. A nigériai származású csatár Magyarországi karrierje a Lokinál kezdődött, később...
MEGOSZTÁS