A mai napon Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere és Benik József, a Scorpio-Trans Kft. tulajdonos-ügyvezetője aláírta a kerékpárút kivitelezéséről szóló szerződést.

A kivitelezésre Kiskőrös Város Önkormányzata 430 millió forint vissza nem terítendő támogatást kapott a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül, így rövidesen új fejezet nyílik meg a kerékpáros közlekedésben. A tervek szerint az 5301-es úttal párhozamosan, bel-és külterületen egyaránt fog haladni összesen 4525 méter hosszúságban.

Benik József, a Scorpio-Trans Kft. tulajdonos-ügyvezetője és Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere a szerződés aláírását követően
-Hirdetés-

Domonyi László Kiskőrös polgármestere elmondta, hogy rendkívül fontos mérföldkő e szerződés aláírása, amelyet 3 éves előkészületi munka előzött meg. Innentől most már ténylegesen az építkezési munkálatok kezdődnek meg.

A Scorpio-Trans Kft. – mint kivitelező cég – tulajdonos-ügyvezetője Benik József arról tájékoztatott, hogy a munkálatokat már március elején el szeretnék kezdeni, de a kezdeti időpont nagyban függ az aktuális időjárástól is. A 2.4 méter széles és 4525 méter hosszú bicikliutat körülbelül 5-6 hónap alatt fogják kivitelezni.

Szedmák Tamás alpolgármester, a 7. választókerület képviselője, Benik József, a Scorpio-Trans Kft. tulajdonos-ügyvezetője és Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere

Szedmák Tamás alpolgármester, a 7-es választókerület képviselője elmondta, hogy évtizedes álom kerül ezzel megvalósításra, mely a körzetet tekintve az utóbbi 10-15 év legfontosabb beruházása kerül kivitelezésre. A kerékpárút nem csak turisztikai és sport lehetőségeket nyújt, hanem nagyon komoly gazdasági jelentőséggel is fog bírni. Be fog kapcsolódni a városi hálózatba is úgy, hogy a vasúti átjáró és a Kossuth Lajos utca-Sárkány József utca sarkáig a város önköltségen összeköti a kerékpárutakat.  

MEGOSZTÁS