A hétvégi gyorsteszteken húszezer-hétszáz negyvennégy óvodai és iskolai dolgozó vett részt, egy százalékuk, kétszázkilenc ember koronavírus tesztje lett pozitív – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára

György István a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy novemberben is biztosították a lehetőséget a köznevelésben dolgozóknak a tesztelésre, az akkori eredmények rosszabbak voltak: két százalékuk mintája lett pozitív.
Január 2-án és 3-án a tesztet összesen kétszázhúszezer köznevelésben és szakképzésben dolgozó pedagógus számára, országosan kilencvenkilenc helyszínen biztosították; a mintavételt kétszázhatvanhárom csapat végezte. Online előzetesen tizenháromezren regisztráltak. Az eredményeket elküldték a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, az adatok folyamatosan kerülnek be a statisztikákba – fejtette ki.

Hangsúlyozta, azok, akik most fertőzöttnek bizonyultak, nem mehetnek közösségbe, tíznapos házi karantén vár rájuk, így a tanítás biztonságosan folytatódhat a téli szünet után.

Kapcsolódó cikk
Holnaptól az egészségügyben, az iskolákban, óvodákban és a bölcsődékben folytatódik a tesztelés
Holnaptól az egészségügyben, az iskolákban, óvodákban és a bölcsődékben folytatódik a tesztelés
Az országos covid teszt pénteken a szociális intézményekben kezdődött, hétfőtől folytatódik az egészségügyben, az iskolákban, óvodákban és a bölcsődékben. A...
-Hirdetés-

Az államtitkár elmondta, november közepe óta csaknem félmillió tesztet végeztek el, ami szavai szerint azt bizonyítja, hogy “mi, magyarok képesek vagyunk összefogni”.
Emlékeztetett, novemberben és decemberben több szakmacsoport számára tették lehetővé a csoportos tesztelést, így az egészségügyi és szociális intézményekben; a bölcsődékben, óvodákban, nevelési-oktatási intézményekben, valamint a területi közigazgatásban – elsősorban az ügyfélszolgálatokon – dolgozók vehettek részt a teszteken. A cél az érintett intézmények biztonságos működésének biztosítása volt – húzta alá.

Kapcsolódó cikk
Elindult a kormányhivatalok és járási hivtalok dolgozóinak gyorstesztelése is
Elindult a kormányhivatalok és járási hivtalok dolgozóinak gyorstesztelése is
 A területi közigazgatásban dolgozókkal folytatódik a célzott csoportos tesztelés – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni...

György István bejelentette, az operatív törzs az oltási terv végrehajtására projektmunkacsoportot hozott létre, amelyet ő vezet. Az oltási tervet a rendelkezésre álló vakcina függvényében hajtják végre – mondta.

Forrás: MTI
Kép, kiemelt kép: koronavirus.gov.hu

MEGOSZTÁS