A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság a járványhelyzet miatt a 12. fordulót követően félbeszakadt. A hatályos rendelet engedélyezné, hogy a versenysport és a bajnokság folytatódjon, de a csapatok nagy többsége úgy döntött, hogy idén már nem lépne pályára, így az elmaradt fordulókat majd tavasszal pótolják.

-Hirdetés-

A Soltvadkerti TE gárdája a lejátszott 12 forduló során várakozáson alul szerepelt és a fiúk 11 mérkőzés során mindössze 4 döntetlent tudtak elérni, győzelmet pedig nem szereztek. A gárda jelenleg 4 ponttal az utolsó előtti, 14 helyen áll a bajnokságban. A gyenge szereplés miatt edzőváltás is volt az ősz során, miután Marton Istvánt a kispadon Szabó Attila váltotta. Sajnos a gólszerzés sem megy nagyon a csapatnak, amit jól mutat a házi góllövőlista állása – a 12 gólon 8 labdarúgó osztozik: Tóth Árpád – 2, Rózsa Bence – 2, Frei Tamás, Kisa Péter, Kővári Csaba, Lévai Balázs, Radics Zoltán, Rimár Péter.

Marton István és Szabó Attila

A csapatnál az utolsó 4 mérkőzésen Szabó Attila ült a kispadon, aki a következőképpen értékelte az irányításával eltöltött időszakot:

-A 8. fordulót követően vettem át a csapat irányítását és 4 mérkőzésen ültem a kispadon edzőkét. A járványhelyzet miatt az őszi szezonból 3 találkozó maradt el, amit jövőre pótolunk majd. Miután átvettem a csapatot arra próbáltam odafigyelni, hogy mentálisan erősödjenek a fiúk és elhiggyék magukról, hogy tudnak eredményesen játszani.

Az első mérkőzésemen 3-3-at játszottunk a Kerekegyháza ellen úgy hazai pályán, hogy 0-3-ról álltunk fel. Ezt követően kikaptunk hazai pályán 2-0-ra a Kecskeméti LC-től, majd Akasztón 1-1-es döntetlen játszottunk és 5-1-es vereséget szenvedtünk vendéglátóként a Kiskunfélegyházától. A kispadon töltött időszakomban a 4 mérkőzésen 2 döntetlent értünk el és 2 vereséget szenvedtünk, amitől többre számítottam.

Elmondhatom, hogy egyértelműen csalódott vagyok a szereplés miatt, mert ennél több van a fiúkban. Bízom abban, hogy egy jó téli alapozást követően és néhány játékost leigazolva az őszinél jóval sikeresebb lehet a tavaszi szezonunk. Úgy látom, hogy jelen helyzetben a védelemben, a középpályára és a csatársorba is kellene igazolni játékost. A védekezést kell úgy összerakni a télen, ami az alapja lehet majd a sikereknek. A klubvezetővel való megállapodás szerint a 8. fordulót követően az őszi szezonból még hátramaradt mérkőzésekre vállaltam el az edzői feladatokat, így a téli felkészülést már nem velem kezdi el a csapat. A gárdát Újvári Gábor fogja edzőként írányítani, akinek a munkájában mindenben a segítségére leszek és ezúton is sok sikert kívánok neki.

Schmidt Zsolt

A csapat szerepléséről a szakosztály elnöke Schmidt Zsolt elmondta, hogy a 12. fordulót követően kaptak egy jelzést a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetségtől, hogy a bajnokság megszűnik, majd másnap jött a hír, hogy mégis lehet folytatni a pontvadászatot, viszont önkéntes alapon. A csapatvezetők telefonos egyeztetését követően úgy döntöttek, hogy néhány mérkőzés lejátszásánál fontosabb az egészség és már nem játszák le idén az őszi szezonból hátramaradt találkozókat. Az elmaradt mérkőzések időpontjairól majd a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség fog dönteni. A gárda szerepléséről elmondta, hogy a problémák már nyáron kezdődtek több játékos távozásával. Ugyan sikerült leigazolni új labdarúgókat, de érezték, hogy a tavalyi évben kitűzött elvárásoknak most nem tudnak majd megfelelni. Ahogy jöttek a mérkőzések mindig valami apró dolgon múlott az, hogy pontot vagy pontokat szerezzenek. Hullámvölgybe került a csapat és a rossz eredmények miatt edzőt is váltottak.

Összeségében nagyon rossznak ítélte meg az őszi szereplést, mely során sajnos nem tudtak mérkőzést nyerni. Úgy fogalmazott, hogy a számukra talán még jól is jött a bajnokság félbeszakadása, mivel így több idő jut arra, hogy a télen összerakják a csapatot minden szempontból. Megemlítette, hogy a legrosszabb teljesítményt a Kiskunfélegyháza ellen nyújtották hazai környezetben, amikor széteső játékkal 5-1 arányú vereséget szenvedtek. A legjobb mérkőzésüknek a Kerekegyháza elleni találkozót nevezte, melyen 0-3-ről felállva harcoltak ki 3-3-as döntetlent. Nagy valószínűséggel a tavaszi szezon az elmaradt mérkőzések miatt majd hamarabb kezdődik a megszokottnál és felkészülés a korlátozó intézkedések miatt is nehézségekbe ütközhet. A szakosztályvezető szerint nehézséget jelenthet még, hogy télen rövidebb lesz a pihenőidő, nem lehet sehol teremtornákat tartani és télen nem kötelesek elengedni a játékosokat a csapatok, így igazolni is nagyon nehéz új labdarúgókat. A terv az, hogy időben elkezdve a felkészülést olyan munkát végezzenek el a játékosok, ami után nyugodtan lehet nekivágni a tavaszi fordulóknak.