A „Megóvlak” Állatbarát Alapítvány 2007 óta működik városunkban. Tevékenységüket adományokból és a felajánlott jövedelemadó 1%-ából finanszírozzák.

A MegóvlakÁllatbarát Alapítvány célja az állatvédelem, az otthontalan állatok átmeneti gondozása, orvosi ellátása, majd szerető gazdihoz segítése. Segítenek az elkóborolt állatok megtalálásában. Létrehozták az állatok átmeneti otthonát, ahol macskákat, kutyákat tudnak elhelyezni és ellátni. Fontos célkitűzésük az állatkínzásokkal szembeni hatékony fellépés. Az elmúlt években ismeretterjesztő programokat tartottak az állatvédelem, felelős állattartás témakörében. Több alkalommal szerveztek családi napot a városban, mely elsősorban a gyerekek érdeklődését volt hivatott felkelteni a felelős állattartásra. Emellett szerették volna viszonozni a sok támogatást és segítséget, amit a kiskőrösiektől kaptak. Megemlékezést és kutyás felvonulást is tartottak az Állatok Világnapján, mellyel a városunkban kóborló kidobott, elzavart állatokra kívánták felhívni a figyelmet.

Kapcsolódó cikk
Családi napot szervezett a „Megóvlak”Állatbarát Alapítvány
Családi napot szervezett a „Megóvlak”Állatbarát Alapítvány
A „Megóvlak”Állatbarát Alapítvány szeptember 29-én családi napot szervezett Kiskőrösön az Állatok világnapja alkalmából. Minden évben ezzel a rendezvénnyel köszönik meg...
-Hirdetés-

December 31-el új elnök került az alapítvány élére Szabó Brigitta személyében. A leköszönő elnök, Gubik Ibolya 9,5 évig volt a kiskőrösi állatvédelem szószólója a városban.

Gubik Ibolya

Gubik Ibolya, az alapítvány egykori elnöke a Kiskőrös TV-nek adott interjút.

„2010-től veszek részt az alapítvány életében és 2011 júniusától – 2020 december 31-ig voltam az alapítvány kuratóriumi elnöke. Ezek az évek küzdelmesen teltek. Félreértés ne essék, nagyon sok szép pillanata is volt, amikor sikeresen mentettünk, vagy örökbeadtunk egy-egy állatot. De közben nagyon sok nyugtalan éjszaka és sírás is van emögött. Többségében sikerült jó gazdit találnunk gondozottainknak, azonban sajnos volt olyan eset is, amikor egy kicsit mellényúltun, ezért aztán vissza kellett hoznunk. Az elmúlt közel 10 év alatt nagyon elfáradtam, lelkileg mindezt nehezen élem meg. Mostanra már azt sem tudom megtenni, hogyha a telepen nincs hely, akkor hazaviszem (korábban ezt sokszor megtettem, azonban már erre sincs lehetőségem.) Nem tudok tovább segíteni és nemet mondani, illetve egyébként is el kellenek az alapítványnál a friss, új gondolatok. Én maradok azoknak a kutyusoknak a gondozásánál, akik jelenleg nálam laknak. Ők alapítványos kutyusok, viszont nagy többségük nem (is) gazdásítható”- nyilatkozta Gubik Ibolya.  

A helyi állatvédelemben, szemléletformálásban még rengeteg munka vár az új elnökre. Az ideiglenes befogadók áldozatos munkája elengedhetetlen a sok bajban lévő állat megmentéséhez. Az alapítvány feladata az állatok ellátása (étkeztetés, oltások, orvosi vizsgáltok).

„Mi az önkéntes befogadóktól csak helyet és gondoskodást kérünk. Örömmel vesszük azt is, ha jelentkeznek olyanok is, akik az állatokkal szeretnének foglalkozni szabadidejükben. Ezeket az időpontokat a gondozókkal kell egyeztetni. A kutyusok végtelenül hálásak ezért. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kaptunk az önkormányzattól segítséget. Van egy hölgy, aki napi több órában itt tartózkodik a telepen és ellátja az állatokat. Nagyon hálásak vagyunk az Erikának, amiért mindezt ekkora szeretettel csinálja. Kutyust, cicát „ kiadni” örökbefogadási szerződéssel tudunk. Amelyik állat nincs ivartalanítva, azt ivartalanítási kötelezettséggel, egyébként pedig normál állattartási körülményeket kérünk” – mesélte.

Kapcsolódó cikk
Adjunk esélyt az állatoknak is-megújult az Ideiglenes Befogadó Telep Kiskőrösön
Adjunk esélyt az állatoknak is-megújult az Ideiglenes Befogadó Telep Kiskőrösön
Az állatmenhelyek telt házzal működnek, helyhiánnyal küszködnek, így elég kicsi az esély arra, hogy az elkóborolt állatok ne a gyepmesteri...

„Sok embernek és szervezetnek tartozunk köszönettel, hiszen nagyon sok támogatást kaptunk. Ugyanakkor hálásak vagyunk minden kedves gondolatért és biztató szóért is” – tette hozzá Gubik Ibolya.

Az örökbefogadás mellett más módon is segíthetünk abban, hogy az alapítvány gondoskodni tudjon az általuk befogadott állatokról. Adományokkal és az alapítvány pénzügyi támogatásával is támogathatjuk munkájukat.

Minden felajánlás egy újabb lehetőség számukra!

Adószámuk: 19550448-1-03
Bankszámlaszámuk: 10102543-56088600-01000004
 

Forrás: Kiskőrös TV