A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 13. fordulójában rangadóra került sor Kiskőrösön, ahol a tabellát vezető hazaiak a harmadik helyen álló Jánoshalmi FC együttesét fogadták. Ez a találkozó a járványhelyzet miatt az őszi szezonban elmaradt és január 31-én pótolták a csapatok.

A hóeltakarításban a rendezői gárda és a Kőröskom Kft. kisgépe is besegített

A mérkőzés kisebb csúszással kezdődött el, mert a leesett friss hótól meg kellett tisztítani a pályát. A hótakarításban nagy segítséget nyújtott a Kőröskom Kft. munkagépe, amiért köszönetet mondott a Kiskőrösi LC vezetősége. Szintén köszönet jár a mérkőzésre hólapáttal érkező rendezői gárdának is, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a játéktér kíméletesen legyen letakarítva a hótól és megrendezésre kerülhessen a találkozó.

Kőröskom Kft. Gianni Ferrari multifunkciós gépe
-Hirdetés-

A jeges, saras, mély talajú pályán a kiskőrösiek 1-1-es (1-0) döntetlent játszottak: Ámann – Hajnal, Filus (Dunai 64.), Pintyi, Simon (Petrovics 86.), Salami (Tóth A. 90.), Nagy, Mihály, Juhász, Mokrickij (Amin 77.), Vajda.
A mérkőzést nagy lendülettel kezdte a Jánoshalma, akiknél közel egy kezdőcsapatnyi szerb idegenlégiós volt a keretben. Az első negyed órában teljesen a kapuja elé szögezte a kiskőrösieket a vendég gárda. A jánoshalmiak előtt két gólszerzési lehetőség is adódott, de Ámann Márk jó érzékkel védte a lövéseket. A hazaiak az első támadásuk végén akár kétszer is a kapuba találhattak volna, de a lehetőségeket nem sikerült gólra váltaniuk. A Jánoshalma ezt követően is mezőnyfölényben játszott, de igazán nagy helyzetekig nem jutottak el. A 41. percben a jánoshalmiak végezhettek el szögletet, ami után a kiskőrösi Pintyi Roland küzdött meg a labdáért és Juhász Lászlónak továbbított.

A szétnyíló vendég védelem közepén Salami Eugene vezethette nagy lendülettel a labdát és passza után a kapus kicselezve Simon Dominik szerezte meg a vezetést a hazaiaknak (1-0).

A szünet után is a jánoshalmiaknál volt többet a labda és az 56. percben egy lecsorgó labdát Stojanovic Milos lőtt a kapuba közelről (1-1). Nagy küzdelem folyt a pályán minden labdáért, jánoshalmi meddő mezőnyfölénnyel. A kiskőrösi kontratámadások mindig nagy veszélyt jelentettek és két esetben is csak az utolsó passzon múlott, hogy nem kerültek a hazai csatárok ziccerbe. A 91. percben megfogyatkoztak a vendégek, miután a felezővonal környékén buktatta ellenfelét Kiss Benedek, aki ezért megkapta második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott.

Az utolsó másodpercekben a győzelmet is megszerezhette volna a kiskőrösi együttes, amikor egy bal oldali beadás után Nagy Attila vette le a labdát, de mintegy 5 méterről tiszta helyzetben a kapu fölé lőtt. A helyzetek és a játék képe alapján a döntetlen igazságos eredménynek mondható, de a végén a kiskőrösiek álltak közelebb a győzelemhez.

Miskovicz Bálint
Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:
Úgy gondolom, hogy a döntetlennel igazságos eredmény született. Egyik csapatnak sem volt sok igazán nagy gólszerzési lehetősége. Amennyiben kicsit pontosabban tudunk passzolni a kontratámadásainknál, akkor talán a győzelmet is megszerezhettük volna. Nagyon sajnálom, hogy a végén Nagy Attila lábában benne maradt a 3 pontot jelentő találat. A jánoshalmiak mezőnyfölényben voltak, de szervezetten védekeztünk és nem engedtük, hogy nagy helyzeteket alakítsanak ki. Számítottam arra, hogy igen nehéz mérkőzést játszunk, amely során az elért eredményt a szív diadalának is nevezhetem. Minden pályára lépő játékosunk odatette magát és hatalmasat küzdött. A mai napon, nagyon fontos volt számunkra, hogy ne kapjunk ki, mert így a tabellán megmaradt az előnyünk Kalocsával és Jánoshalmával szemben is.
Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk most, hiszen február 10-én Kiskunfélegyházával játszunk Kecskeméten, majd február 14-én Bácsalmás együttesét fogadjuk. Szeretnénk ezekből a mérkőzésekből a lehető legtöbb pontot megszerezni, amihez javulnunk kell játékban. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb visszanyerjük az őszi formánkat, és abban az esetben, bárki ellen a győzelem reményében léphetünk pályára.
Ki szeretném emelni, hogy a bajnokságban egyedüli csapatként megőriztük veretlenségünket, hiszen 10 győzelem mellett 2 döntetlenünk van. Nagy alázattal kell készülnünk minden mérkőzésre, nincs könnyű vagy előre lefutott találkozó.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS