A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 14. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor, amikor február 7-én a Soltvadkerti TE együttese a Kecel FC csapatát látta vendégül. A zártkapus mérkőzés szoros csatát és egyetlen gólt  hozott.

-Hirdetés-

Soltvadkerti TE-Kecel FC 0-1 (0-0)

A Soltvadkerti TE csapata

Soltvadkerti TE: Eifert – Varga (Balogh A.), Radics, Pekker, Molnár, Kővári, Fék, Fejes (Lévai), Kisa (Tóth Á.), Dulai, Rózsa.
Edző: Újvári Gábor

A Kecel FC csapata

Kecel FC: Gerner – Haász (Vata), Willy, Doszpod (László), Sendula P., Patai B., Torma, Sibalin, Brondza, Csáki, Herczeg P.
Edző: Kis Péter

A találkozón mindkét csapat a szervezett védekezésre törekedett, így kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Az első félidő 22. percében a keceli Brindza Tamás ütközött a büntetőterületen belül a soltvadkerti Kisa Péterrel, de a játékvezető sípja néma maradt. A két együttes a mezőnyben küzdött egymással és sokáig úgy tűnt, hogy nem születik gól. A három pontot eldöntő találat a 80. percben született, amikor egy védelmi hibát követően a keceli Sibalin Dániel passzolt jó ütemben Patai Balázsnak, aki a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (0-1). A mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Újvári Gábor

Újvári Gábor – Soltvadkerti TE edzője:

-A csapat a tavaszi szezonra már december eleje óta készül. Sajnos az edzéslátogatottság nem megfelelő, így a keretben most igen eltérő erőállapotban vannak a játékosok. A tervezett munkát így nem tudtuk elvégezni és ez látszott már a hartai mérkőzésen is, ahol a 60. perc környékére elfogyott a csapat ereje. A mai napon is láttam a fizikális hiányosságokat a 70. perctől kezdődően. El kell mondanom, hogy a sérülések miatt most nagyon szűkösen vagyunk a védők tekintetében, így kényszerűségből kellett olyanokat hátra hozni, akik feladata elsősorban a támadások kialakítása. A télen egyetlen játékost tudtunk igazolni Fék Zsolt középső védő személyében az NB III-as FC Hatvan csapatától. Sérülés miatt nem számíthattam ma Frei Tamás, Viola Máté és Gillich Balázs játékára. Nagy fordulópontot jelentett, hogy az első félidő közepén nem kaptunk meg egy nyilvánvaló szabálytalanságot követően jogos büntetőt. Amennyiben mi tudtuk volna megszerezni a vezetést, akkor talán másként alakul a végeredmény. Arra törekedünk, hogy stabil védekezése alakuljon ki a csapatnak és hátulról építkezve legyünk minél eredményesebbek a továbbiakban.

Kis Péter

Kis Péter – Kecel FC edzője:

-A bajnokság tavaszi szezonjára január 4-én kezdtük meg a felkészülést. Az edzéseken nagyon jó volt a játékosok részvétele, így azt a munkát elvégeztük, amit négy hét alatt lehetett. A csapat még nincs olyan állapotban fizikálisan, mint ami a megfelelő lenne, de a fiúk mindent megtesznek, hogy jól szerepeljünk. A Soltvadkert elleni találkozóra a sárral borított pályánk miatt csak két alkalommal tudtunk edzeni szinte a teljes csapattal. A csapathoz a tél folyamán egyetlen játékos érkezett Haász Tamás személyében az NB III-as Tiszaföldvár gárdájától. Szerencsére a tél folyamán a sérültjeink felépültek, így a legjobb összeállításban tudtuk elkezdeni a tavaszi szezont. A mai találkozón mindkét együttes a stabil védekezésre törekedett, így óvatos játék alakult ki kevés igazán nagy gólhelyzettel. Úgy gondolom, hogy a döntetlen lehet, hogy igazságosabb lett volna, de mi tudtunk a kapuba találni. Döntő volt a mai napon Sibalin Dániel rutinja a gól előtti passznál, amivel tiszta helyzetbe hozta játékostársát. Nagyon bízom abban, hogy a járvány elkerüli a bajnokságban szereplő csapatokat és a szezon végére oda szeretnénk érni az 5-6. helyek valamelyikére.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS