Barátságos labdarúgó mérkőzést játszott egymással január 10-én a Soltvadkerti TE és a Bácsalmási PVSE gárdája. A két megyei I. osztályú csapat a soltvadkerti műfüves pályán küzdött megy egymással és a fagyos, hideg időjárással is.

Az első félidőben mindkét csapat szervezett játékot nyújtott, de a bácsalmásiak birtokolták többet a labdát, és egy védelmi hibából meg is szerezték a vezetést (0-1). Ebben a játékrészben kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, és inkább a pálya közepén küzdöttek egymással a csapatok.

-Hirdetés-

A szünet után tovább folytatta letámadásos játékát a vendég gárda, amivel nagyon megzavarta a hazaiak labdakihozatalait. A soltvadkerti csapat térfelén szerzett labdákból több veszélyes támadást is vezetett a vendég együttes, és két újabb gólt is tudtak szerezni (0-3). A hazaiak, a mérkőzés egészében, elsősorban a védekezésre összpontosítottak és nem tudtak kialakítani kapura veszélyes akciókat. Egy szabadrúgást követően az utolsó percben fejesgólt lőttek a soltvadkertiek, de lesállás miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A mérkőzésen szerepelt soltvadkerti csapat összeállítása: Eifert – Pekker, Gillich, Rózsa, Varga B., Molnár, Frei, Viola, Fejes, Rimár, Dulai. Csere: Balogh A., Fék, Kővári, Pál, Simon, Lévai.

Újvári Gábor

Újvári Gábor – Soltvadkerti TE edzője:

A klub vezetése december elején keresett, meg, hogy vállaljam el a felnőtt csapat edzői teendőit. Elmondtam én is elképzeléseimet, és miután találkoztak a gondolataink, megállapodtunk a közös munkában. A csapattal december 11-én találkoztam, amikor már edzés is szerepelt a programban. A fiúknak decemberben tíz edzésük volt. Januárban már heti négy gyakorlással és felkészülési találkozók lejátszásával próbálunk ráhangolódni a bajnoki rajtra.
A játékoskeretben nem volt komolyabb változás, és elsősorban a helyi fiatalokra, valamint a megyei III. osztályú csapat néhány játékosára számítok a továbbiakban. A második csapatból jött Dulai Máté és Varga Bence, az ifjúságiak közül pedig felkerült a felnőttekhez Fejes Vince, Lévai Balázs, valamint Pál Máté.
A Bácsalmás elleni találkozóra még nem állt össze teljesen a csapat, mely mérkőzésen sérülés miatt nem számíthattam Radics Zoltánra és Tóth Árpádra sem. A vendégek megleptek bennünket a letámadásos játékukkal, ami miatt a támadásvezetésünk nem volt hatékony.

Most az első feladatunk az, hogy a csapat védekezése összeálljon és hátulról építkezve alakuljon ki ez elképzelt játékunk. A tavaszi szezon a csapatépítés jegyében fog eltelni, de szeretnénk mindenképpen eredményesebben szerepelni, mint ősszel.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS