Közel két évtizede Angliából indult el a “Házasság hete” kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.” – írja a hazassaghete.hu

Soltvadkerten is csatlakoztak a “Házasság hete” kezdeményezéshez, mely alkalmából készített előadássorozatot a Soltvadkerti Televízió február 9-én kedden, 11-én csütörtökön, 16-án kedden és 18-án csütörtökön este vetíti majd várhatóan 19:30 vagy 19:45-től. – tájékoztatta hírportálunkat Pájer Ildikó, a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója. 

Csóka Efraim és Csóka Mónika beszélget Szabó Antallal és feleségével dr Nagy György Andreával

A “Házasság hete” előadássorozat tematikája: 

A házasság bibliai alapvetése, helye az isteni teremtettség rendjében – címmel Sipos Ajtony Levente református lelkész előadása nyitja az előadássorozatot.

-Hirdetés-

Életre szóló szerelem! Mítosz vagy megtapasztalható valóság? címmel Csóka Mónika a Magyar Pünkösdi Egyház régiónkban szolgáló szupervízor lelkésze beszél a jól működő házasság fontos alkotóelemeiről.

A Konfliktuskezelés – hogyan veszekedjünk jól? rejtelmeibe Csóka Efraim lelkész, mentálhigiénés lelkigondozó vezeti be a hallgatókat.

A negyedik és egyben záró alkalom a Kommunikáció – a meghallgatás művészete a házassági kapcsolatban címet viseli. 
Soltvadkerti házaspárokkal beszélget Csóka Efraim és Csóka Mónika.
Beszélgetőpartnerek lesznek:
Franck Attila és Franckné Németh Éva,
Lehoczki Ferenc és Lehoczkiné Somogyi Erzsébet,
Szabó Antal és felesége dr Nagy György Andrea.

Csiszér László 

Énekkel és gitár játékával közreműködik Csiszér László
Verset mond: Csaboda Nikoletta, Légrády Andor, Pintér Johanna.

Az előadássorozat összeállításában tanácsadóként közreműködött: Pazdernyik Pál a Magyar Pünkösdi Egyház Soltvadkerti Gyülekezetének lelkipásztora.

Technikus: Schöffer Beáta.
Operatőr, vágó: Mátyus Lajos.

A képeket a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár készítette 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS