A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC csapata február 14-én lejátszotta utolsó olyan mérkőzését is a Bácsalmási PVSE csapatával, ami az őszi szezonból elmaradt. A találkozó házigazdája a kiskőrösi együttes volt, azonban a pálya talajának kímélése miatt az összecsapást a soltvadkerti műfüves játéktéren rendezték meg.

A kiskőrösi csapat ezen a mérkőzésen 2-2-es (1-1) döntetlent játszott: Ámann – Hajnal, Filus (Dunai), Pintyi, Simon (Petrovics), Salami, Nagy A. (Amin), Barkóczi, Mihály, Juhász, Vajda (Mokrickij).
A két gárda nyílt támadófocit játszott, amiből egy nagyiramú, változatos mérkőzés alakult ki. A vezetést a 29. percben a kiskőrösiek szerezték meg, amikor egy kapu előtti kavarodás után Nagy Attila talált közelről a hálóba (1-0). A hazaiak kétgólos előnyre is szert tehettek volna, de Salami Eugene a kapussal szemben állva, senkitől sem zavartatva a hálóőr kezébe emelte a labdát.

A Kiskőrösi LC csapata
-Hirdetés-

A vendégek támadásai a 40. percben gólt eredményeztek, amikor az Ámann Márkról kipattanó labdára az elalvó kiskőrösi védők gyűrűjében Körmöci Márk ért oda a leghamarabb és a hálóba lőtte a labdát (1-1).

A második félidőt nagyon jól kezdték a kiskőrösiek és egy szép támadás után, Juhász László lőtt a kapuba közelről (2-1). Nem sokkal később Juhász László vezethette egyedül a kapusra a labdát, de óriási helyzetben méterekkel a kapu fölé lőtt. A kihagyott hazai helyzetek megbosszulták magukat, mert a veszélyes bácsalmási támadások a 62. percben Plichta Dominik révén gólt eredményeztek (2-2). A kiskőrösiek a nagy gólhelyzeteket nézve közelebb álltak a győzelemhez, de a döntő pillanatokban nem tudtak a kapuba találni.

Miskovicz Bálint
Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:

Úgy küldtem fel a pályára a fiúkat, hogy felejtsék el azt a mérkőzést, amikor szerdán a Kiskunfélegyházától 5-3-ra kikaptunk. A gyengébb eredmények elérésében talán közrejátszott az is, hogy a fiúk a kemény edzések mellett az utóbbi hetekben a hétvégi találkozókon kívül szerdánként is pályára léptek, így a megszokottnál talán kicsit tompábbak voltunk. Az elkövetkezendő napokban azon leszünk, hogy a játékosok felfrissüljenek és mihamarabb visszatérjen az őszi formánk. Sajnos a védelmünk, ami ősszel a legbiztosabb csapatrészünk volt, az nem hozza most a megfelelő teljesítményt. Javulnunk kell a védekezésünkben és élesebbnek, frissebnek kell majd lennünk a következő mérkőzésünkön. Most, a szerdai teljesítményünkhöz képest a játék minden elemében nagyot javultunk, de a két gólunkat nagy hibák után kaptuk. Nagy fordulópontja volt a mérkőzésnek, hogy 2-1-es vezetésünknél ziccerben, a kapussal szemben állva Juhász László a kapu fölé lőtte a labdát. Rajta kívül még volt másoknak is óriási helyzete, de sajnos rossz döntéseket hoztunk az utolsó pillanatokban. Hiányérzetem van azzal kapcsolatban is, hogy a szögletrúgásainkat nagyon rosszul végeztük el és nem tudtuk kihasználni a jól fejelő játékosaink adottságait.
Az ősszel elmaradt mérkőzéseinket ezzel a találkozóval bepótoltuk és jelenleg a bajnokság felénél, pont előnnyel vezetjük a tabellát. Nagyon hosszú még a bajnokság, nem kell foglalkoznunk a külső körülményekkel, magunkban kell keresni a hibákat és nagyon remélem, hogy a hétvégén a Tiszakécske elleni hazai mérkőzésünkön már tudunk javítani.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS