Mostoha állapotban van a Kiskőröst és Soltvadkertet összekötő 53-as út két körforgalom közötti szakasza. Font Sándor térségünk országgyűlési képviselője jelezte: hamarosan elkezdődik az érintett útszakasznak a felújítása.

A témában a képviselő és Domonyi László polgármester nyilatkozott.

Mit lehet tudni a hamarosan elkezdődő kivitelezésről?

Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője:

-Hirdetés-

Napi 12 ezer, néha napján 14 ezer jármű közlekedik ezen az úton, ami rendkívül nagy terhelést jelent ennek a szakasznak. Ez sajnos már meg is látszik az út minőségén. Hosszú ideje terveztük a teljes felújítását. Nem akarok mindent a koronavírusra fogni, de ennek már tavaly ősszel el kellett volna kezdődnie. A vírus késleltette a munkakezdést, de elmondhatom, hogy a kapcsolódó munkák és a közbeszerzés, utolérte magát és elérkeztünk arra a szakaszra, hogy a fizikai munkavégzés is elkezdődhet.

Font Sándor: „elérkeztünk arra a szakaszra, hogy a fizikai munkavégzés is elkezdődhet”

Március 16-án, nemzeti ünnepünk után egy nappal kerül átadásra a szakasz, és a kivitelező megkezdi a kitáblázástól kezdve az jelzéseken keresztül a kivitelezési munkálatokat. Ezt nagyon régen és nagyon sokan vártuk már.

A felújítás a Kecel, Kiskőrös, Soltvadkert körforgalomtól egészen a kiskőrösi MOL kútnál lévő körforgalomig fog tartani.

Meddig fognak tartani a kivitelezési munkálatok?

A generálkivitelező Duna Aszfaltnak a nyári időszakra ezt be kellene tudnia fejezni. Nem kérdéses, hogy profi a csapat, de egy profi csapat sem tud zökkenőmentesen dolgozni.  Ezért már most türelmet és elnézést szeretnék kérni az itt közlekedőktől.

Ahogyan említettem, 12-14 ezer egységnyi jármű képes egy nap alatt itt áthaladni, és a minimum félpályás útlezárás mellett fognak dolgozni. Ez némi torlódást fog jelenteni a közlekedők számára. Nagyon bízom benne, hogy a végeredmény kárpótol minden bosszúságért, amikor azt mondjuk, hogy elkészült és megújult útszakasz.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere:

Először is nagyon szépen köszönöm Font Sándor képviselő úrnak, hogy közbenjárt e rövid szakasz érdekében is, és végre eljutottunk oda, hogy felújításra kerül. A környékünkön lévő nagyon jó utakhoz képest egy rossz állapotú útról beszélünk.

Domonyi László: „A városnak minden szempontból fontos, hogy jó útjai legyenek”

Mi kiskőrösiek nagyon sokat járunk erre, sokat használjuk. Azt gondolom, hogy a felújítással az 53-as út forgalmán közlekedők is úgy fogják érezni, hogy Európában vannak, és Kiskőrös is egy európai város. Kiskőrösnek minden szempontból fontos, hogy jó útjai legyenek.

MEGOSZTÁS