Az idei szezonban első alkalommal indított felnőtt együttest jégkorong bajnokságban a HC Kiskőrös csapata. A „tavi hoki” vagy más néven 3×3-as küzdelemsorozatban különböző helyszíneken rendeznek fordulókat, ahol egy adott napon körmérkőzéses formában küzdenek meg egymással a részvevő csapatok.

-Hirdetés-

A bajnokság egyik fordulójának adott otthont március 20-án a kiskőrösi Rajz Attila Jégcsarnok, amelyen a kiskőrösiek mellett egy szegedi és makói gárda szerepelt. A kiskőrösi csapat játékosa és a klub tehetséggondozó edzője Kosóczky Tibor elmondta, hogy a torna rendezője a szegedi gárda, de megkérték őket, hogy adják át a pályájukat a részükre erre a napra.

Ez a bajnokság az amatőrök szintje, ahol a csapatokat nagyrészt a sportágat szeretők, szülők, támogatók és egyéb személyek alkotják. Nagy igény mutatkozott a kiskőrösi klubnál a szülők részéről, hogy egy ilyen csapat szerepeljen valamilyen bajnokságban és mostanra már heti rendszerességgel edzenek és szerepelnek a „3×3-as bajnokságban”. Azt tudni kell, hogy a csapat minden jégkorongozója a HC Kiskőrös igazolt játékosa, így a járványhelyzetre megfelelő rendeletek függvényében tudnak edzeni és mérkőzéseket is játszani. A csapatot Szekeres Károly irányítja edzőként, akinek a munkáját Kosóczky Nikolett segíti. A csapatok 3 mezőnyjátékossal és 1 kapussal álltak ki a találkozókra, amelyek játékideje 3×15 perc volt. A cserék folyamatosan zajlottak 1 percenként. A bajnokság eredményeit vezetik, melynek végén a legjobbak majd díjazásban részesülnek.

A HC Kiskőrös két mérkőzést játszott, amelyeken a következő eredményeket ért el:

HC Kiskőrös-GP Szegedi Vízmű 10-5
Gólszerzők: Krecs Sándor-2, Mádai Marcell-3, Kosóczky Nikolett, Kosóczky Tibor, Szöllősi Szabolcs, Kosóczky Tibor-2.

HC Kiskőrös-Marosi Penge Faterok 2-4
Gólszerző: Mádai Marcell-2

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS