Fordulatokban és gólokban gazdag mérkőzést játszott egymással a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban a Soltvadkert és a Bócsa csapata. A mérkőzést március 20-án játszották le a küzdelemsorozat 16. fordulójában a soltvadkerti műfüves pályán, ahol 9 gól esett és bócsai győzelem született.

-Hirdetés-

Vadkert FC STE II-Bócsai BL SE 4-5 (2-2)

A Vadkert FC STE II. csapata

Vadkert FC STE II.: Frittmann – Burszki (Móczár P.), Gillich, Szekér (Sőregi), Eiler, Frank (Móczár T.), Papp, Szamosi, Dulai (Gaál), Windecker, Ritter.
Edző: Frank Gábor

A Bócsai BL SE csapata

Bócsai BL SE: Veszeli – Máté (Hlavács), Kalló, Tápai, Szeg, Császár (Lendvai), Benkő (Somogyi), Mészáros, Varga T., Lehoczki, Üres-Farkas.
Edző: Veiszhab Attila

A találkozó kiegyenlített erők küzdelmét hozta, melynek során a veszélyesebben támadó soltvadkertiek Papp Róbert révén a 14. percben megszerezték a vezetést (1-0). A 21. percben egyenlítettek a bócsaiak, amikor az első támadásukból gólt szerzett Varga Tibor (1-1). Ezt követően Eiler László buktatása után büntetőhöz jutott a soltvadkerti csapat, de Papp Róbert a tizenegyes elvégzésekor méterekkel a kapu fölé lőtte a labdát. A hazai oldalon az első félidőben Dulai Máté tudta a legnagyobb veszélyt jelenteni a vendégek kapujára, de a helyzeteit sorra kihagyta vagy a befejezéskor rossz döntéseket hozott és pontatlanul passzolt. A sok hazai kihagyott helyzet megbosszulta magát, mert a 41. percben bócsaiak második kapura lövése is a hálóban kötött ki Varga Tibor révén (1-2). A szünet előtt az agilisan játszó Eiler László egy kapusról kipattanó labdát rúgott a kapuba (2-2), így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Eiler László (fehérben) három gólt lőtt.

A második félidőben a 48. percben Varga Tibor újra „beköszönt” a soltvadkerti kapuba egy nagy védelmi hibát követően (2-3). A 60. percben a bócsai Üres-Farkas Boldizsár lövése pattant meg a hazai védőkön úgy, hogy Frittmann Patrik már tehetetlen volt (2-4). A vendégek gyakorlatilag minden kapuralövéséből gól született, de a soltvadkertiek nem adták fel és az elszántan focizó Eiler László két góljával kiegyenlítettek (62.’ 3-4, 87.’ 4-4). Mezőnyfölényben játszottak a találkozó végén a hazaiak és beszorították a kapujuk elé a bócsaiakat.

Varga Tibor (középen kék mezben) 4 góllal járult hozzá a bocsaiak győzelméhez.

A győztes gólért küzdő soltvadkertiek a 92. percben szögletet végezhettek el, amikor a bócsaiak felszabadítása után a vendégek vezethettek kontratámadást és az elől üresen maradó Varga Tibor megszerezte a mérkőzést eldöntő találatot (4-5). A fordulatokban és izgalmakban bővelkedő találkozót a kiváló helyzetkihasználásának és lelkes játékának köszönhetően nyerte meg a bócsai csapat.

Frank Gábor – Vadkert FC STE II. edzője

Frank Gábor – Vadkert FC STE II. edzője:

Az elmúlt években sokat fejlődött a bócsai csapat és úgy készültünk, hogy a szomszédvári rangadón egy erős ellenféllel szemben kell majd megküzdenünk a sikerért. Azt meg kell említenem, hogy nagyon jó a kapcsolatunk a bócsaiakkal, akik a pályájuk építése miatt Soltvadkerten edzenek és játsszák le hazai bajnoki mérkőzéseiket. A mai mérkőzésen döntő volt, hogy nem tudtuk Varga Tibort megfogni, aki a kontrajátékban nagyon jó és gólérzékenységét mutatja, hogy négy alkalommal talált a kapunkba. Lélektanilag jelentősen befolyásolta a mérkőzést, hogy 1-1-nél büntetőt hibáztunk, ami rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Hozzá kell tennem, hogy a bócsaiak nagyon akarták a sikert, küzdöttek, hajtottak és közülünk nem mindenki vette fel ezt a ritmust. Mentálisan erősek voltunk, mert 1-2 és 2-4 után is ki tudtunk egyenlíteni. A végén még kockáztattunk, hogy akár a győzelmet is megszerezzük, de sajnos az utolsó másodpercekben egy kontratámadásból a vendégek lőttek gólt. Az utolsó találat előtt mi lőttünk szögletet, nagyon kitámadtunk és sajnos nem hajtottunk végre olyan taktikai szabálytalanságot, amivel a bócsaiakat megakadályoztunk volna a támadásuk végigvezetésében. A négy lőtt gólunkkal elégedett vagyok, de a védekezésünket rendezni kell a továbbiakban. Most a Kiskőrös elleni rangadóra készülünk fokozott figyelemmel. Nem megyünk Kiskőrösre feltartott kézzel, bátran fogunk játszani és szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy győzzünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS