A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola melletti parkoló első két parkolóhelyét mozgáskorlátozottak számára alakították át.

-Hirdetés-

A parkolóhelyekhez a mozgáskorlátozott parkolóhelyet jelző tábla már elhelyezésre került, azonban a felfestést az időjárás eddig nem engedte elvégezni, így azt az elkövetkezendő napokban teszik meg a Vadkert Komszolg Kft. munkatársai.

A KRESZ értelmében a Mozgáskorlátozottakat szállító járművek részére fenntartott várakozóhelyen bárki megállhat – pl. kiszállhat valaki az autóból -, csak a várakozás tiltott.

Nézzük meg, hogy kik várakozhatnak, állhatnak meg ezen a parkolóhelyen.

KRESZ 51./A.§ alapján “A jogosultság azt a mozgásában korlátozott személyt, valamint a mozgásában korlátozott személyeket szállító jármű vezetőjét illeti meg, aki a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról szóló kormányrendelet szerint a parkolási igazolványt a járműben elhelyezte.”

Tehát nem csak mozgáskorlátozottak számára átalakított járművekről van szó, hanem akkor is érvényesek ezek a kitételek, ha a saját járművünkkel mozgássérültet szállítunk, akinek az igazolványa a járműben jól látható helyen elhelyezésére került.
És bár a KRESZ csak az elhelyezést írja elő, a hivatkozott rendelet ennél pontosabban fogalmaz: “Használatkor az igazolványt a mozgásában korlátozott személyt szállító jármű szélvédője mögött úgy kell elhelyezni, hogy előlapja a hatályosság és a jogosultság ellenőrzése céljából látható legyen. Az igazolványt az ellenőrzésre jogosult személy felszólítására ellenőrzés céljából át kell adni.”

Kérjük Önöket, hogy a parkolóhelyeket tartsák meg azok részére, akik valóban mozgásukban korlátozottak, ne foglalják el indokolatlanul!