A járványhelyzet az évtizedekre visszanyúló lakossági fórumokra is kihatással van: mivel személyes tájékoztatóra nincs lehetőség, ezért a képviselők a Kiskőrös TV-ben (Tarr 249-es csatorna) számolnak be a fejlesztésekről, tervekről.

Szlovák Pál a 6. számú választókerület képviselője is tájékoztatást tartott a fejlesztésekről, karbantartásokról és a jövőbeni tervekről. 

Alkotóház: a módszertani központ, aminek a művészet az éltetője

„Elkészült és átadásra került az Alkotóház, amelyet jelenleg nem tudunk használni a vírushelyzet miatt”, tájékoztatott Szlovák Pál önkormányzati képviselő.  A járványhelyzet elmúlásával azonban több rendezvény otthonaként fog szolgálni a közelmúltban átadott létesítmény: ilyen az oktató jellegű előadásokat magában foglaló „Rázd fel magad”, vagy éppen a „Csak csajok” elnevezésű egészségügyi program is.

-Hirdetés-

Tervek között szerepel még táncház, képzőművészeti tábor, egészségnap, művészetterápia, felnőtt önismereti tréning, roma autentikus zenei koncertsorozat, és ezen felül még szemétszedési akciók is lesznek a körzetben. A programok pedagógusok által lesznek megtartva, szabályozott felügyelettel.

Alkotóház: a járványhelyzet elmúlásával azonban több rendezvény otthonaként fog szolgálni (vira.hu-Archív fotó) 

 „Az Alkotóházba nem csak roma származású embereket szeretnének látni, hanem a körzetben lakókat is szívesen fogadják”, tájékoztatott a képviselő.

Útépítés és szociális bérlakások kialakítása

Az élhetőbb lakókörnyezetért program keretében 250 millió forintra pályázott a kiskőrösi önkormányzat. Az elbírálás alatt lévő projektnek 2 része van: szociális bérlakások kialakítása, valamint az utak felújítása. Az előbbi tekintetében Szlovák Pál elmondta, hogy a Délibáb utca végén és a Béke-Mező utcák sarkán lévő ingatlanokat szeretnék felújítani és ott szociális bérlakásokat kialakítani.

Rendhagyó lakossági fórum a Kiskőrös TV-ben

A képviselő rámutatott: a körzetben vannak olyan útszakaszok is, amelyek csak útalappal vannak ellátva. E program keretében az alábbi utakat szeretnék leaszfaltozni: ilyen a Nyíl utca, a  Medgyes utca, a Róna utca, a Kolozsvári utca és a Délibáb utca valamint a Honvéd utca vége. Ezek az utak télen kátyúsak, nyáron porolnak „tehát ez egy nagyon jó lehetőség ez Kiskőrös város számára”. Az utakat 4 méter szélességben fogják aszfaltburkolattal ellátni, továbbá a vízelvezetést is kialakítják. A képviselő kifejezte reményét, hogy az említett felújítások már ebben az évben elkezdődhetnek.

Esély otthon fészekrakó program Kiskőrösön

A képviselő a Társadalompolitikai Bizottságnak az elnöke is egyben, amelyben helyet foglal még Nikléczi Gábor önkormányzati képviselő és Aszódi János külsős bizottsági tag is.

A programok tekintetében elmondta, hogy a 2020-as évben egy nagy programon van túl az önkormányzat, ez pedig az Esély Otthon- Fészekrakó Program.

„A program célja a város lakosságmegtartó erejének növelése, valamint a városban történő letelepedés támogatása. Olyan 18 és 30 év közötti fiatalokat érint a pályázat, akik hiányszakmában szeretnének elhelyezkedni, valamint Kiskőrösön szeretnének letelepülni, továbbá Kiskőrös közigazgatásához tartozó munkáltatóknál szeretnének munkát vállalni” – tájékoztatott Szlovák Pál.

A fiatalok teljesen összkomfortos, berendezett lakásokat kaptak (vira.hu-Archív fotó)

Mint ismeretes a program keretén belül 14 lakás lett felújítva, ezek teljes felújítást kaptak. A teljesen összkomfortos, berendezett lakásokat a fiatalok határozott időre kaptak meg, ami jelen esetben 18 hónap. Amennyiben lejár ez az időszak, akkor az önkormányzat újra meg fogja hirdetni a programot. 

Kapcsolódó cikk
Beköltöztek az „Esély-Otthon Fészekrakó Program” első nyertes pályázói
Beköltöztek az „Esély-Otthon Fészekrakó Program” első nyertes pályázói
Még 2019 novemberében döntött Kiskőrös Város Képviselő-testülete az „Esély-Otthon Fészekrakó Program Kiskőrösön” pályázat keretében nyújtandó ösztönző támogatásokról szóló rendelet megalkotásáról....