A teljes belső felújításnak köszönhetően mára egy modern és esztétikus intézménnyé alakult át az elmúlt években a kiskőrösi Batthyány Óvoda. A homlokzat és a nyílászárók cseréje, valamint a 21. századi konyha kiépítése mellett, most a külső munkálatok kerültek előtérbe. Erről Vlcskóné Csatlós Erzsébet, a Kiskőrösi Óvodák intézményvezetője adott tájékoztatást.

Körforgalmas KRESZ pálya építése a Batthyány Óvoda udvarán

Mint elmondta, az udvarnak a nagy része is megújult, mind játékokban, mind parkrendezésben egyaránt. A jelenleg is zajló beruházásunk arra a 200 négyzetméter területre összpontosul, ahol egy több millió forintos KRESZ pályázatot sikeresen elnyerve, KRESZ park épül. Ez a két körforgalmas KRESZ pálya a belső udvaron kerül kialakításra a gyermekek és a pedagógusok nagy örömére. A közlekedésbiztonság megismertetése, gyakorlása a gyerekekkel fontos feladatunk. A pályázatnak köszönhetően pár napon belül egy csodálatos belső udvarral rendelkezhetünk majd. A Batthyány Óvoda teljesen megújult tárgyi eszközök terén is.

A KRESZ park ötletét a Kiskőrösi Óvodák, és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság közös programját, a Zsebi projekt ihlette, mely évek óta segíti a gyermekek eligazodását a biztonságos közlekedés világában. A projekt kivitelezője a Magesz-Trans Kft.
A közeljövőben nemcsak a Batthyány Óvodában, hanem más tagintézményekben is lesz KRESZ park.
Munkagép az óvoda udvarán
-Hirdetés-

Az intézményvezető hozzátette – az Erdőtelki Óvodában a betonfelület már megvan a KRESZ park kialakításához. Ott egy szülői, vagy alapítványi összefogással, és egy vállalkozói besegítéssel nagyon rövid idő alatt ezt az élményt is tudjuk majd biztosítani az ide járó gyermekeknek.
Természetesen az új Kőrisfa utcai Óvodában is kialakításra kerül majd egy KRESZ park, ami a közlekedés biztonságot célozza meg. 

Az óvoda munkatársai a játékeszközök tárházának bővítése mellett, kétkerekű bicikliket is szeretnének biztosítani a jövőben a gyermekek számára.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS