A Máltai Szeretetszolgálat Soltvadkerti Csoportja 35 vitamincsomagot osztott szét a Kiskőrösi Járás háziorvosai között.

A szervezet helyi vezetője Móczárné Zsikla Márta és munkatársai ezzel is szeretnék kifejezni a lakosság köszönetét és háláját, amit a járvány mielőbbi megállítása érdekében tesznek. A kórházi dolgozók mellett, a háziorvosok is minden erejükkel ezt a célt szolgálják, szinte napi 12 órát dolgoznak, hogy minél nagyobb legyen a lakosság oltottsági aránya. Ezt a munkát az oltópontok munkatársainak is hálásan köszönik!
A Koronavírus Tájékoztatási Központ hivatalos információja alapján, folyamatosan nő a beoltottak száma Magyarországon.
Már több mint 3 millió honfitársunk kapott vakcinát. Az Egészségügyi Világszervezet szerint az elmúlt héten Magyarországon volt a leggyorsabb az oltási sebesség nemcsak Európában, hanem az egész világon. Ez annak is köszönhető, hogy többféle oltóanyag áll rendelkezésre. A regisztrált idősek 90 százaléka már kapott oltást. Sok háziorvosi praxisban ezért már minden regisztrált állampolgárt hívnak oltásra, életkortól függetlenül. Oltási sorrendjükről a háziorvosok döntenek.
A pedagógusok oltása is zajlik, a köznevelésben dolgozók 80 százaléka már megkapta a vakcinát.
A tájékoztatóban azt is közlik, hogy minden vakcina hatékony és biztonságos. Mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben van olyan ismerőse, aki még nem regisztrált, biztassa arra, hogy tegye meg! Az oltás ugyanis életet ment.
 
Forrás, képek: Bács-Kiskun
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS