Mátyás király és Da Vinci pizsamaparti online.

Élő online programmal jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeumból április 22-én a Da Vinci Pizsamaparti. A regisztrált résztvevők Mátyás udvarának titkaival és Leonardo Da Vinci munkásságával ismerkedhetnek meg, miközben bepillanthatnak a múzeum tereibe is.

A 6-12 éves gyermekeknek szóló ismeretterjesztő esemény hosszabb kényszerszünet után a Magyar Nemzeti Múzeumból online lesz újra elérhető. Ezúttal létszámkorlát nélkül, bárki számára, a Da Vinci Media szervezésében. A történelmi narrációt a múzeumpedagógusok mellett Balatoni József, a médiában Jocó bácsi néven ismert történelemtanár nyújtja – közölték az MTI-vel a szervezők.

-Hirdetés-

A Da Vinci Media közleménye szerint a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai olyan programot dolgoztak ki, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket. Az esti program folyamán a résztvevők belépnek a kiállításba, megismerik a tárgyak titkait és virtuális látogatást tesznek Hunyadi Mátyás udvarába. Felfedezik könyvtárát, hadseregét, de a kor divatját is, és megnézik mi köti össze Mátyás királyt Leonardo Da Vincivel.
A játékos online programban a reneszánsz polihisztor életéről és találmányairól is tanulnak a gyerekek.

Mi vár a gyerekekre? Szórakoztató játékok, rejtvények, fejtörők, ajándékok és egy mozgalmas este.
Mi kell hozzá? Egy kényelmes pizsama, egy telefonnál nagyobb átmérőjű táblagép/számítógép és játékos kedv!
Hogyan zajlik? A program élőben a ZOOM felületén zajlik, az esemény linkjét a szülők április 20-án kapják meg a részletes információs levélben. Ez a levél lesz a jelentkezés visszaigazolása is.

A jelentkezők 1 hónapos ajándék Da Vinci Kids oktatási alkalmazás előfizetést is kapnak!

A szülők a IDE kattintva találják meg az űrlapot, aminek a kitöltésével jelentkeztethetik gyermekeiket.

Időpont: 2021. április 22. (csütörtök) 19.00,
Időtartam: 110 perc

Kalandokra fel, az online térben!

Forrás: MTI, mnm.hu
Kiemelt kép:mnm.hu

MEGOSZTÁS