A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban április 17-én szombaton, szomszédvári rangadóra került sor. A bajnokság alsóházi rájátszásában a Soltvadkerti TE együttese hazai környezetben fogadta a Kiskőrösi NKSZSE csapatát. A szomszédvári rangadón a kiskőrösiek győztek 7 góllal.

-Hirdetés-

Soltvadkerti TE-Kiskőrösi NKSZSE 20-27 (10-19)

A Soltvadkerti TE csapata

Soltvadkerti TE: Vancsik – Bleszák, Korsós 7, Szabó B. 4, Petrezselyem 3, Gaál-Tasnádi 1., Sörös 5. Csere: Drenkovics, Markó.
Edző: Opauszki Péter

A Kiskőrösi NKSZSE csapata

Kiskőrösi NKSZSE: Rostás – Lucza, Kovrig-Szabó 4, Torgyik 14, Mokos 4, Borbényi, Kolonusz. Csere: Boldizsár (k), Domokos-Faragó, Kollár 2, Kornóczi 2, László 1, Markó, Markó-Czérna, Tösmagi.
Edző: Czérna János

A találkozóra a kiskőrösiek igen tartalékosan érkeztek, mivel többen is hiányoztak a kezdő csapatból. A soltvadkertiek pedig, mindössze két cserejátékossal álltak ki a mérkőzésre.
Az első félidőben a jól védekező kiskőrösiek a gyors támadásainak köszönhetően jelentős előnyre tettek szert. Ebben a játékrészben sok hibával kézilabdázott a hazai gárda.
A szünet után nagy lelkesedéssel lépett pályára a soltvadkerti csapat, és a kiskőrösiek hullámvölgyét kihasználva, bravúros módon szorossá tették a végjátékra a mérkőzést (20-23). Az utolsó 5 percben azonban a kiskőrösiek rutinos játékosainak góljaik eldöntötték a mérkőzést, és így a végére, magabiztos győzelmet arattak a vendégek.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

– Sajnos a koronavírus megtizedelte a csapatunkat, így igen szűk kerettel tudtunk a mai napon pályára lépni. Az első félidőben sok hibát vétettünk, ami miatt nagy előnyre tett szert a kiskőrösi csapat. A második félidőben minden dicséretet megérdemelnek a lányok, mert 9 gólos hátrányról jöttek fel 3 találatra, és közel álltunk ahhoz, hogy igen szorossá tegyük a találkozót. Sajnos 20-23-nál nem lőttük be a helyzeteinket és ekkor, volt több vitatható játékvezetői ítélet is, ami bennünket sújtott. A második félidőben nyújtott teljesítményünkre lehet majd alapozni a továbbiakban, és nagyon remélem, hogy sikeresek tudunk lenni a hátralévő fordulókban.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

– Nehéz helyzetben vagyunk jelenleg, mert a kezdőcsapatunkból mindössze két játékos állt a rendelkezésemre a mai napon. Mivel ilyen tartalékosan tudunk csak szerepelni, ezért kértük, hogy a rájátszásban az alsóházban küzdjünk meg az ellenfelekkel. Ma az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, azonban a szünet után már nem tudtuk ezt a teljesítményt nyújtani. A mérkőzés hajrájára azonban ismét összeállt a védekezésünk, és hatékony támadójátékkal sikerült gólokat dobnunk, aminek köszönhetően megnyertük a szomszédvári rangadót. Úgy gondolom, hogy a hátralévő mérkőzéseinken nyugodtan kell játszanunk és akkor jó eredményeket érhetünk el.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS