A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő a járványhelyzet miatt már több hónapja nem látogatható. A téli és tavaszi időszakban az ott dolgozók végezték el a szükséges takarítási és felújítási munkálatokat, hogy startra készen várják a szigorítások utáni újranyitást.

A fürdő vezetője Simon Gábor elmondta, hogy 2020 november elején zártak be a járványügyi helyzet miatt. Azóta a dolgozók a karbantartási munkálatokat végzik el az épületeken belül, a medencéknél és a parkban egyaránt. Mivel az elmúlt évben, a nyári időszakban tudtak csak néhány hónapot nyitva tartani, így komolyabb bevétellel sajnos nem számolhatott a fürdő. Sok fejlesztési terv, elképzelés lenne, de most a szűkös anyagi helyzetre való tekintettel ezek megvalósítása eltolódik.

Simon Gábor, a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő vezetője
A jelentősebb fejlesztések, felújítások közül elvégezték az öltözőszekrények lefestését, új szekrény kulcstartókat vásároltak, a szauna résznél pedig elhelyezésre került egy dézsa, amellyel friss, hideg vizet önthetnek majd magukra a vendégek.
-Hirdetés-

2020-ban mintegy 150 négyzetméternyi rész újra csempézése történt meg a külső medencéknél, de szerencsére idén már nem kellett ekkora mértékű javítási munkálatokat elvégezni. A vezető megemlítette, hogy a medencékben a tél folyamán is volt víz a fagyveszély elkerülése, és az állagmegóvás miatt.
A külső medencéknél idén csak kisebb károk voltak a csempékkel kapcsolatban, néhány négyzetméternyi területet kellett javítani, melyet a vízleengedés után végeztek el.
Az épületen belüli medencék állapota jó, így azoknál különösebb javítási munkálatokat nem kellett végrehajtani, a takarításuk a napokban már meg is történt.

Új elem lesz a fürdőnél a gyermekek részére vásárolt kültéri gyerekjátékok, és egy kisebb játszótér kialakítása is megtörtént.

A fürdő park részénél is folytak munkálatok, ahol a fák szükséges gallyazását végzték el.

Dézsa került a szauna részhez

Amennyiben a járványügyi helyzet, az előírások lehetővé teszik, és az ÁNTSZ-től is megkapják a nyitáshoz szükséges engedélyeket, akkor készen állnak arra, hogy megnyissák a vendégek előtt a fürdőt.
A termálkút az elmúlt hetekben nem üzemelt, de a szivattyú szükség szerint bármikor bekapcsolható és azonnal tudják működtetni. 

A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő pontos nyitásáról tájékoztatni fogják az érdeklődőket a közösségi oldalukon. 
Kapcsolódó cikk
Április utolsó napjaiban már a szolgáltatások széles köré is megnyílhat
Április utolsó napjaiban már a szolgáltatások széles köré is megnyílhat
Jövő hét közepén meglesz a 4 millió- mondta április 23-án pénteken, Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS